Erken teşhis hayat kurtarır

Erken teşhis hayat kurtarır

Sağlık sen Kırıkkale Şubesi Yönetim Kurulu ve Başkanı Murat Çaykara 01-07 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kanser Kaftası münasebetiyle Kırıkkale Hacı Hidayet Doğruer Devlet Hastanesi Ketem Bölümünü ziyaret etti. Çaykara, erken teşhisin kanser tedavisind

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNLARI
Çaykara, Kanser Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, kanser hastalığının erken evrede teşhis edilememesi durumunda ülkelerin gerek ekonomik, gerekse toplum sağlığını tehdit eder durumda olduğunu ifade etti. Ayrıca şu günlerde mecliste yasalaşan sendika kanunun önemini vurgulayan Çaykara, ?Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, adaletsiz döner sermaye dağılımları, sağlıkta dönüşüm programına rağmen halen daha iyileştirilememiş çalışma şartları, mesai saatleri gibi birçok sorunun çözümü için sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak yasanın onayından sonra toplu sözleşme masasında görüşeceklerini bu vesile ile sağlık çalışanlarının kamuoyunun ve ilgililerin dikkatini bir kez daha çekmek istiyoruz? dedi.
 
KANSER ÖNLENEBİLİR BİR HASTALIK
Kanser?in önlenebilir bir hastalık grubu arasında yer aldığını belirten Öncel, ?Kanser önemli ölçüde önlenebilen bir hastalık grubudur. Beslenme ve sigara başta olmak üzere çevresel faktörler kanser olgularının yaklaşık yarısından fazlasında yer almaktadır. Ülkemizde kanser kontrol programında sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanımının azaltılması, sağlıklı beslenmenin eğitim yoluyla yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.Olayın ekonomik boyutuna bakıldığında ise her geçen gün tedavi maliyetinde artış kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Kanser olgularındaki sayının ve kansere bağlı ölümlerin her geçen gün artması, kanserin bir toplum sorununa dönüşmesi, tedavi maliyetinin yüksekliği erken teşhis ve tanıyı ön plana çıkartmıştır? diye konuştu.
 
 
 


1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!