Erken seçime gidilirse Atalay aday olamayacak

Erken seçime gidilirse Atalay aday olamayacak

3 DÖNEM KURALI UYGULANACAK

Erken seçime gidilirse Atalay aday olamayacak

AK Parti, üç dönem kuralını kaldırmayı düşünmüyor. Erken seçime gidilirse, 25. Dönem parlamentosunu pas geçmeyi planlıyor. Bu durumda aralarında Beşir Atalay´ın da bulunduğu 73 eski milletvekili olası erken seçimde aday olamayacak.

ERKEN SEÇİM HESAPLARI YAPILIYOR

AK Parti´de öncelikli olarak koalisyon hesapları yapılırken, erken seçim ihtimali de göz ardı edilmiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yakın ekibiyle olası erken seçime yönelik stratejileri belirliyor.

3 DÖNEM KURALI UYGULANACAK

Habertürk´ten Volkan Yanardağ´ın haberine göre erken seçim olursa, 25. Dönem parlamentosuna giremeyen 3 dönemlik milletvekilleriyle ilgili izlenecek yol da masaya yatırılıyor. AK Parti, bu kapsamda üç dönem kuralını kaldırmayı düşünmüyor. Koalisyon kurulamaz ve Türkiye erken seçime giderse, 25. Dönem parlamentosunu pas geçmeyi planlıyor.

CAN VE KÖKSAL ADAY OLABİLECEK

7 Haziran´da üç dönem kuralına takılan vekiller yine aday olamayacak. 7 Haziran sonrasında üçüncü döneme geçen isimler ise olası erken seçimde yeniden aday olabilecek. 

EYLÜL KONGERESİNDE TARTIŞILACAK

Bu konunun AK Parti´nin Eylülde yapılması planlanan kongresinde de gündeme gelmesi bekleniyor. Parti tüzüğünde, tekrar seçime gidilmesi halinde üç dönem kuralının uygulanmaması yönünde değişiklik yapılabileceği belirtiliyor. 258 kişilik AK Parti grubunun 145´ini ilk kez parlamentoya giren isimler oluşturuyor.

LİSTELERDE REVİZYON BEKLENİYOR

Olası erken seçimde, AK Parti listelerinde küçük çaplı bir revizyon bekleniyor. Listede yapılacak değişiklikte teşkilatın görüşünün de önemli olacağı ifade ediliyor.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız