Erken evlilik yuva yıkıyor

Erken evlilik yuva yıkıyor

MESLEK LİSESİNDE PROJE ÇALIŞMASI

Erken evlilik yuva yıkıyor

Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneğinin 2015 yılı Mali Destek kapsamında Kırıkkale´den Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen  Tek STK Projesi Erken yaşta evlilikleri önleme çalışmalarına başlandı.  

ETKİLİ İLETİŞİM MESELESİ

Proje kapsamında ilk eğitimi  Öğr. Gör. Yeşim Kalyon? ´Etkili İletişim Becerileri´ seminerine Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başarı ile gerçekleşti.  Yaklaşık 2 ay devam edecek proje eğitimleri için Programda Dernek Başkanı DR. Müzeyyen Özhavzalı bir açılış konuşması yaptı. Özhavzalı konuşmasında: ?Projemizin amacı erken evliliğin getireceği sorunlar konusunda 15-19 yaş arası gençlerde farkındalık oluşturmak, bu gençlerin meslek edinme ve kariyerlerine odaklanmalarını sağlamaktır. Kazandırılacak bu bilinç sayesinde örgencilerin erken evlilik vakalarının azalacağı düşünülmektedir. Projenin ortakları Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğüdür.?

ANKET ÇALIŞMASI YAPILDI

980 kişi üzerine yapılan anket çalışmasında ve diğer araştırmalar sonucunda erken nişanlanma ve evlenme vakalarının diğer okullara göre meslek liselerinde çok daha fazla olduğu göz önünde bulundurularak Keskin Maden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 100 kız öğrenci ve Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 100 erkek öğrenci projenin hedef grubu olarak belirlenmiştir. Bugün itibariyle Kırıkkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden, bilinen ismiyle Endüstri Meslek Lisesinden gençlerle buluşuyoruz. Gençlerimize, Kırıkkale´ye, Türkiye´ye hayırlı uğurlu olsun? dedi. Ayrıca ?Bu Proje konusunda çok hassas olan Sayın Valimiz Ali Kolat ve Hanımefendi İlksen Kolat başta olmak üzere, Aile ve Sosyal Bakan Yardımcısı Sayın Çiğdem Erdoğan Atabek´e, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız´a, tüm destek ve emek veren çalışma arkadaşlarım, üyelerime, bizleri çok güzel misafir eden Proje Okul Sorumlumuz Dilek Harmankaya? hocamıza, okul yönetimine, Sevgili Meslek Lisesi öğrencilerine çok teşekkür ederiz.? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü