ERİĞİN KİLOSU NİHAYET DÜŞTÜ

ERİĞİN KİLOSU NİHAYET DÜŞTÜ

Yurt genelinde ve Kırıkkale?de kilosu 200 liradan satılan erik, açık arazi ve bahçelerde hasadın başlamasıyla 4?6 lira arasında tüketiciye sunulmaya başladı.

15 BİN TON ERİK ÜRETİMİ YAPILIYOR
Yurt genelinde eriğin hasadının ilk defa yörede yapıldığını hatırlatan Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, yaptığı açıklada"Tarım Müdürlüğü ile yürüttüğümüz ortak çalışmayla üreticilerimiz, iyi tarım uygulamaları sertifikası aldı. Burada amaç hem üreticilerin hem de tüketicilerin en kaliteli ürüne ulaşmalarını sağlamak. Türkiye genelinde 15 bin ton erik üretiminin yapılıyor. Ancak Göksu Vadisi köylerinin en önemli özelliği iklimler içerisinde mikro klima özelliğe sahip olmasıdır. Bu nedenle burada yetişen ürünlerin ayrı bir damak tadı ve görünümü var? dedi.
 
FİYATLAR YÜKSEK ORANDA DÜŞTÜ
Geçen ay örtü altında ilk hasadı yapılan eriğin kilosunun 200 liradan satıldığını anımsatan Göktaş, açıkta eriğin hasadına başlanmasıyla kilosunun kalitesine göre 4?6 lira arasında değiştiğini belirtti. Yurt genelindeki yüksek bir erik hasadının yapılmasının beklendiğini vurgulayan Göktaş, fiyattan memnun olduklarını, sezonun bu şekilde tamamlanması halinde üreticinin sevineceğini söyledi.
 
 
 
 
 


1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı