Enselerinde olacağım

Enselerinde olacağım

MHP ADAYI ÖZTÜRK: "KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ BİLİM YUVASI OLMAKTAN ÇIKTI"

Enselerinde olacağım

MHP Kırıkkale Milletvekili Adayı Halil Öztürk, Kırıkkale Üniversitesi'nin bilim yuvası olmaktan çıktığını, Beşir Atalay'ın telefonuyla Rektör Ekrem Yıldız'a işbaşı yaptırdığı bir mekân haline getirildiğini ifade ederek, Kırıkkale Üniversitemizde olan bitenlerden haberimiz olmadığı sanılmasın. Allah'ın izniyle milletvekili olduğumda siyasi olarak, hukukçu olarak enselerinde olacağım” dedi.

TATMİN ETTİĞİ YER MİDİR?

Üniversitelerin bilim yuvası olduğunu ifade ederek açıklamasına başlayan MHP Adayı Öztürk, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız'a, Kırıkkale Üniversitesi İlimiz AKP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay'ın arkadaşlarını, öğrencilerini, kendi ekibinden olanları hiçbir kriter gözetmeksizin üniversitenin akademik ve İdari yöneticiliklere yerleştirdikleri, başka bir deyişle arka bahçeleri haline getirdikleri yönetme arzularını tatmin ettiği bir yer midir?” sorusunu sordu.

İSTEDİKLERİ TV VE RADYO KANALINDA GÖRÜŞELİM

Bu sorunun cevabının rektörlüğün yönetim kadrosuna bakıldığında ayan beyan ortaya çıktığını sözlerine ekleyen Öztürk, Fakülte Dekanları, Üniversite Genel Sekreteri, Yabancı Diller Fakülte Sekreteri, Hastane Müdür Yardımcısı, Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent Kadrolarında bulunanları irdelediğimizde Beşir Bey'in ya akrabası, ya öğrencisi veya kendi ekibinden olduğunu görmekteyiz. Kırıkkale Üniversitesi bu anlamda bilim yuvası olmaktan çıkmış, Beşir Bey'in telefonuyla Rektör Ekrem Yıldız'a işbaşı yaptırdığı bir mekân haline getirilmiştir. Eğer bu söylediklerimin yanlışlığı konusunda tereddütleri varsa, istediği TV veya Radyo kanalında yüz yüze görüşmeye hazırım” ifadelerini kullandı.

İLK 500'ÜN İÇİNDE BİLE YOK

Bugünkü yönetimiyle Kırıkkale Üniversitesi'nin Ulusal ve Uluslararası Bilimsel Değerlendirme Kuruluşu URAP (University Rakingby Acedemic Performance), NTU (National Taiwan University Raking), Web of Science gibi performansı ve bilimselliği ölçen kuruluşların Türkiye ve Dünya üniversiteleri listesindeki yeri nedir?” sorusunu da açıklamasına ekleyen MHP adayı Öztürk, Üzülerek ifade etmek durumundayım ki, biz bu listelerin ne ilk yüz ne de beş yüzü içinde olmadığımızı ifade edebilirim” dedi. 

50'YE YAKIN AKADEMİSYEN AYRILMADI MI?

Öztürk açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: Son 5 yıl içinde kaç Akademisyen öğretim üyesi bilimsel çalışma yapamamak, kadro verilmemek ve mobbing gibi sebeplerle Kırıkkale Üniversitemizden ilişkilerini kesmiş, yani kendi istekleriyle ayrılmışlardır? Kaç İdari Yönetici sudan sebeplerle” bulundukları görevlerinden alınarak, hukuksuz olarak hak etmedikleri yerlere 2547 Sayılı Kanunun 13/b-4 maddesine göre işlem yapılarak tayin edilmiştir? Sadece Tıp Fakültemizden 30'a yakın olmak üzere, diğer fakültelerle birlikte 50'ye yakın akademisyenimizin yukarıda belirttiğimiz sebeplerle üniversitemizden ayrıldığını inkâr edebilir misiniz? Bu tür haksızlıklara uğrayanlardan, özlük haklarının mücadelesini yaparak İdare Mahkemesi, Bölge İdare Mahkemesi ve Danıştay tarafından görevlerine iade edilen kaç yönetici tekrar tekrar görevden alınarak Hukuk Kararları etkisizleştirilmiştir?”

ULUSAL VE ULUSLARARASI KAÇ YAYININIZ VAR?

Kırıkkale Üniversitemizin en son yaptığı Profesör atamasına baktığımız da konu hakkında bildiklerimizin duyumdan ibaret olmadığı anlaşılacaktır. Üniversitemizin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Üretim Yönetimi ve Pazarlama Ana Bilim Dalı Başkanlığına açtığınız Profesör atamasında aynı bölümde kariyer değerlendirmesi daha iyi konumda olan Doçent kadrosunda Öğretim Elemanınız var iken, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Doç. Dr. Cevahir Uzkurt'un ataması yapılarak 1 gün bile üniversitede görev yapmadan tekrar görevlendirmesinin Sanayi Bakanlığına yapılması yanlış mıdır? Tekrar baştaki konuya dönerek şu sorunun da cevap bulmasını arzu etmekteyim. Ulusal ve uluslararası kaç yayınız bulunmaktadır? Bu minvalde makale puanı, atıf puanı, bilimsel doküman puanı, doktora öğrencisi puanı ve öğretim üyesi puanı itibariyle ilk yüz içinde miyiz? Bizden sonra kurulan üniversitelerle karşılaştırmalı oranımız nedir?”

BERABER ÇALIŞACAĞIZ

Kırıkkale Üniversitemizde olan bitenlerden haberimiz olmadığı sanılmasın. Allah'ın izniyle milletvekili olduğumda siyasi olarak, hukukçu olarak enselerinde olacağım, haksızlıklara göz yumulmasına asla müsaade etmeyeceğim. MHP olarak haksızlığın, hukuksuzluğun ve adaletsizliğin karşısında üniversitede çalışan akademik ve idari personelimizin, taşeron işçi kardeşlerimizin yanında olacağız. Onların Beşir Bey'e ve Rektör Bey'e karşı hukuki mücadelelerinde beraberce çalışacağız.”                                                          

24 BİN ENGELLİ KOTASININ TAMAMINA ATAMA YAPACAĞIZ

Engelliler Haftası'nı da kutlayan MHP adayı Öztürk, Maddi, manevi problemler yaşayan engellerimizin çetin hayat şartlarıyla mücadelesini takdir ettiğimi belirterek, bünyesinde bir Engelli Koordinasyon ve İletişim Merkezi (EKİM) de barındıran, bağlı olduğum Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve şahsımın engelli haklarını sonuna kadar savunacağını ve çözüm önerileri arayışlarımızı sürdüreceğimizi belirtmek isterim. İktidarımızda kamudaki 24 bin engelli kotasının tamamına atama yapacağız. Ülkemizdeki ve Kırıkkale'mizdeki engelli hemşerilerimin 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasını en içten dileklerimle kutlarım” dedi.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı