Eniştesi suç işliyor, kayınbirader mahkemeye gidiyor

Eniştesi suç işliyor, kayınbirader mahkemeye gidiyor

Kırıkkale'de Ahmet Ayyıldız (43) adlı vatandaş, eski eniştesinin işlediği suçlar yüzünden her seferinde mahkemenin yolunu tutuyor.

ENİŞTE RAHAT BIRAKMIYOR

İddiaya göre, madde bağımlısı eski enişte  Ş.M (48), nüfus cüzdanının olmadığını belirterek, işlediği suçlarda polise, kaynının adını, ikametgahını, anne ve babasının adını vererek kendi gibi gösteriyor. Daha sonra polis, ifadenin ardından Ş.M’yi serbest bırakıyor. Bilgileri alan polis, mahkeme günü öncesi Ahmet Ayyıldız’ın evine tebligat gönderiyor. Tebligatı alan Ayyıldız, hırsızlık yaptığını dair tebligatı alında ise, şok yaşıyor. Ablasının eniştesinden madde bağımlısı olduğu için ayrıldığını açıklayan Ayyıldız,  eniştesi Ş.M’nin kendilerini rahat bırakmadığını söyledi.

YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKTIK

Eski eniştesinin Ankara’ya gittiğini açıklayan Ayyıldız, “İlk olarak 2011 yılında  Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği’nde bulunan köpekleri çalmak isterken yakalanmış. O anda madde aldığı ve üzerinde nüfus cüzdanı olmadığı niçin benim adımı, soyadımı, ikametgahımı, anne ve babamın ismini vermiş. Polislerde bu beyan üzerine işlem başlatmış ve eniştemi serbest bırakmış. Ardından benim adıma mahkemem olduğunu ve hırsızlık suçundan yargılandığıma dair bir tebligat geldi. Tebligatı alınca şok yaşadım. İşi düzeltmek için Ankara’ya polis merkezine gittim. Polisler bir bana birde çektikleri fotoğrafa baktılar ve hayretler içinde kaldılar. Uzun uğraşlar sonunda bundan yüzümüzün sakıyla çıktık.” dedi.

MAHKEMEYE ÇIKMAM GEREKİYORMUŞ

İkinci olayın jandarma bölgesinde geliştiğini açıklayan Ayyıldız, “Eski eniştem madde bağımlı ve nüfus cüzdan olmadığı sırada bir vatandaşın garajından  aspiratör çalmak isterken yakalandı.  Jandarmaya da yine benim adımı, soyadımı, ikametgahımı, anne ve babamın adını vermiş. Aradan belli bir zaman sonra hırsızlık yaptığıma dair bana yine mahkeme tebligat geldi. Yine masrafa girerek avukat tuttum. Suçsuz olduğum biliniyor. Buna rağmen tebligat geldiği için mahkemeye çıkmam gerekiyormuş. Davam 30.01.2014 yılında görülecek.” diye konuştu. 

BUNA ÇÖZÜM BULUNSUN

Eşinin  bir devlet kurumunda saymanlık yaptığını açıklayan Rabia Ayyıldız,“Mahkemelerle birlikte eşinde rahatsızlıklar başladı. Çok düşünmekten kalbinden anjiyo oldu. Çalıştığı yerde eşim para ile uğraşıyor. Eşimin hırsız damgası yemesini istemem. Allah rızası için buna bir çözüm bulun.”şeklinde konuştu.

 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü