Engelsizce Yaşamak

Engelsizce Yaşamak

ENGELLERİ YIKTILAR

Engelsizce Yaşamak

Engellilere Destek Programı (EDES) Engelsizce Yaşamak Projesi'nin açılış organizasyonu yapıldı.

PROJENİN AMACI

Kırıkkale Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa yapmış olduğu Engellilere Destek Programı (EDES) Engelsizce Yaşamak Projesi'nden Kırıkkale'de ikamet eden 50 engelli birey ve aileleri yararlanacak. Projede, engelli bireylerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılımlarını sağlamak, engellilik konusunda koruyucu ve önleyici hizmetleri geliştirmek, engelli bireylerin toplum içindeki rollerini gerçekleştiren, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, işbirliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, üretici ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmelerini sağlamak amaçlanıyor.

YOĞUN FAALİYET PROGRAMI

Projede şu faaliyetler yer alacak: Engelli bireye sahip ailelere, çocuklarının engellerini kabul ve çocuklarının eğitim süreçleri içerisindeki kendi rollerinin öneminin anlatıldığı 20 saatlik seminer verilmesi. Sportif faaliyetler (Kurslar); Atletizm, Masa tenisi Yüzme, Bocce, Badminton. Kültürel faaliyetler Engelli bireyler ve ailelerinin katılacağı piknik düzenlenmesi. Engelli çocuklar Ritim Grubu oluşturulması. Engelli çocuğa sahip annelerin çocuğunun engelli olduğunu duyduğu andan itibaren yaşadığı sonullar İle duygu ve düşüncelerini anlatan mektuplardan oluşan kitap hazırlaması.”

800 ENGELLİYİ SPORLA TANIŞTIRDIK

Projenin açılış organizasyonunda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, İlimizde engelli vatandaşlarımızın spor yapmalarına imkân sağlamak için il müdürlüğümüz olarak birçok proje yaptık. Yapmış olduğumuz projeler neticesinde yaklaşık 800 engelli bireyimizi sporla tanıştırdık. 50 engelli öğrencimize ve ailelerine il müdürlüğümüzün antrenörleri atletizm, masa tenisi, yüzme, bocce, badminton branşlarında kurs verecektir” dedi.

HEDİYE DAĞITILDI

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise, İl Müdürlüğümüzün geçen yıl yapmış olduğu 15 projeden 8`ikabul edildi. Kabul edilen projelerin birçoğu AB projesidir. Bu projeyle birlikte engelli bireylerimizin toplumsal yaşam becerilerini artırmak ve öz bakım becerilerine yönelik aktivitelerini tek başına gerçekleştirmelerini hedefliyoruz” dedi. Açılış konuşmalarının ardından EDES programına katılan 50 engelli öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ