Engelsiz Yaşam Merkezi Hayata Geçiyor

Engelsiz Yaşam Merkezi Hayata Geçiyor

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından müjdelenen engelsiz yaşam merkezi hayata geçiyor. Proje tamamlandığında gündüz bakım, özel eğitim, beceri geliştirme ve meslek edinme atölyeleri bulunacak.

Her Şeyi Başarabilirler

Engelli kavramı bir eksiklik demek değil, bir farkındalığın ifadesidir diyen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı engelli vatandaşlarımıza ortam ve fırsat verilir ise her şeyi başarabileceklerine inandıklarını belirterek “Bu kapsamda inşaatına yaz aylarında başladığımız Engelsiz Yaşam Merkezimiz ve hemen yanına inşaa ettiğimiz ikinci Gençlik Merkezimiz şehrimize özellikle engelli vatandaşlarımıza ve gençlerimize yeni birer mekan olacak” ifadesini kullandı.

Kapsamlı Merkez Olacak

Engelsiz Yaşam Merkezi tamamlandığında engelli vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza yönelik özel eğitim sınıfları, beceri geliştirme ve meslek edinme atölyeleri, aktivite salonları, kültürel ve sanatsal gelişim akademileri, kütüphaneler ile ailelerine yönelik dinlenme ve sosyal alanlar bulunacak. Ayrıca engelli vatandaşların en büyük destekçisi ve fedakarlığı gösteren ailelere yönelikte yerlerin bulunacağı merkez inşaatı Tarihi Kırıkkale Evlerinin hemen arkasında devam etmekte.

Engelsiz Bina

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı proje yerinde inceleme yaparak çalışmalar hakıknda bilgi aldı. Başkan Saygılı “tüm engel grupları düşünülerek tamamen “engelsiz” bir bina olarak yapımına başlandı. Tamamlandığında eğitim salonları yanı sıra engelli vatandaşlarımıza yönelik yine Bilgisayar, Filografi, Kaligrafi, el sanatları, müzik ve sanat atölyelerimizde engelli vatandaşlarımız özel kurslarda eğitim alarak üretici konumuna getirilecektir.”ifadesini kullandı.

2. Gençlik Merkezi

Gençlere verdiği önem ile de tanınan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Tarihi Kırıkkale Evlerinin bulunduğu bölgeye açılışını gerçekleştirdikleri Gençlik Merkezinde sınava hazırlanan öğrencilerin büyük başarılara imza attıklarını son iki yılda 250 üzerinde ki gencin 4 yıllık fakülte kazandığını belirtti. Buraya gelen öğrencilerin yoğunluk oluşturduğunu gençlerin yeni yer istediğini belirterek onlar içinde Engelsiz Yaşam Merkezinin yanına ikinci bir Gençlik Merkezi açarak burada ders çalışmalarını ve sınavlara ev ortamında hazırlanmalarını sağlayacaklarını söyledi.


Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ''Projemiz, Türk evi konseptiyle hazırlanmış, geleneksel bir tasarıma sahiptir. Bu tasarımın ana hatlarına baktığımızda, doğramalar, pencere ve kapılarda kullanılan ahşap detaylar, geleneksel Türk mimarisinin sıcak ve samimi atmosferini yansıtmaktadır.   Proje, mimari detayların yanı sıra, doğayla iç içe bir sosyal yaşam sunma amacını da taşımaktadır. 9 dönüm genişliğindeki yeşil alan, projenin vazgeçilmez bir parçasıdır. Geniş yeşil alanlarda, insanların doğa ile baş başa kalabileceği yürüme yolları ve dinlenme alanları tasarlanmıştır. Bitki çeşitliliği sayesinde, mevsimlere göre değişen renkleri ve kokularıyla ziyaretçilere huzurlu bir atmosfer sunulacaktır. Bu alanın tasarımı, projenin 1. etabının devamı niteliğinde olup, bütünleşik bir yaşam alanı oluşturma amacını taşımaktadır. Hem geleneksel mimari öğelerle modern yaşamı bir araya getiren bir yapı, hem de doğayla iç içe yaşam alanı sunan sürdürülebilir bir proje olma özelliği hedefindedir.

"Engelsiz Konak",  370 m2 kapalı alana sahip, engelli öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için özel olarak tasarlanmış atölyelere sahip bir merkezdir. Bu atölyelerde sanat, müzik ve zanaat gibi çeşitli workshoplar düzenlenebilmekte, böylece öğrenciler hem sosyal becerilerini geliştirebilmekte hem de yeni hobiler edinmektedirler. Engelsiz Konak, engelli bireylerin aileleri için de özel olarak düşünülmüş sosyal alanlara sahiptir. Aileler burada hem spor aktivitelerini gerçekleştirebilir hem de sosyal etkinliklerle vakit geçirebilirler. Bu projenin ana hedefi, engelli bireylerin sosyal yaşantısına değer katan, onlara eşitlikçi ve engelsiz bir yaşam alanı sunmaktır.  Projenin bir diğer önemli bölümü olan kütüphane ise, 740 m2 kapalı alanda, modern ve ferah tasarımıyla dikkat çekmektedir. 100 kişilik oturma kapasitesine sahip bu kütüphane, bireylerin tek başlarına ya da grup halinde çalışmalarını destekleyecek şekilde düzenlenmiştir. Kütüphanede bulunan konferans salonu, farklı konularda seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları için ideal bir mekândır.'' diye konuştu



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız