Engelliye namaz engeli

Engelliye namaz engeli

Kırıkkale`de engelli vatandaşlar, camilerdeki fiziki şartların uygunsuzluğu nedeniyle camilerdeki ibadetleri de engelleniyor. Kırıkkale`nin en kalabalık camilerinden biri olan Nokta Camisi cemaatinden Kaplan Aktaş, engelli arabasıyla namazlarını caminin i

ENGELLİ VATANDAŞLAR İBADETLERİNİ CAMİDE YAPMAK İSTİYOR

Kırıkkale`de engelli vatandaşlar, camilerdeki fiziki şartların uygunsuzluğu nedeniyle camilerdeki ibadetleri de engelleniyor. Kırıkkale`nin en kalabalık camilerinden biri olan Nokta Camisi cemaatinden Kaplan Aktaş, engelli arabasıyla namazlarını caminin içi yerine dışarıda kılmak zorunda kalıyor.

CAMİDE KILMAK İSTİYOR

5 vakit namazdan öğle, ikindi ve akşam namazlarını çoğunlukla camide cemaatle kılmak isteyen Aktaş, ezan öncesinde camiye geliyor ancak caminin içine giremediği için namazlarını cami avlusunda kılmak zorunda kalıyor. Engelli arabasıyla fiziki şartlar nedeniyle cami içine girmenin mümkün olmadığını belirten Aktaş, her engelli vatandaş gibi ibadetlerini yerine getirebilmek için camilerde engelliler için uygun ortamların yapılmasını istedi. Aktaş, yaptığı açıklamada, ibadet özgürlüğünün herkes gibi engelliler için de geçerli olması gerektiğine dikkat çekti.

ÇALIŞMA YAPILMALI

Gerekli tadilat ya da düzenlemelerin yapılarak ibadethanelerin engellilerin rahatça ibadetlerini yapabilecekleri mekanlar haline dönüştürülmesi gerektiğini kaydeden Aktaş, ?Namazlarını camide cemaatle kılmak, Cuma, Bayram ve diğer zamanlarda camilerde düzenlenen çeşitli programları da yakından takip etmek isteyen biz engelliler için de, ibadet yerleri olmalı ve açık bulundurulmalıdır. Hepimiz için geçerli olan ve kolaylık dini olan İslam`ın emrettiği ibadetlerin gün ve gün gelişen dünyamızda herkesin kolaylıkla yapabileceği ortamların hazırlanması için yetkililer tarafından gerekli çalışmaların yapılmasını arzu ediyoruz`` diye konuştu.

KIŞ ŞARTLARI ZORLADI

İbadetlerini yapabilmek için camilerin içine giremediklerini, bunun da kendilerinde büyük bir manevi çöküntü oluşturduğunu ifade eden Aktaş, ?Bizler engelli olarak zaten hayatın her alanında engellerle karşılaşıyoruz. Bir de ibadetimize engel konulunca daha da perişan oluyoruz. Ben de diğer kişiler gibi camiye gireyim ve namaz kılarken imama daha yakın olayım istiyorum. Kış mevsimi geliyor. Camiye giremediğim için havaların soğuk olması nedeniyle dışarıda olduğum süre içinde ibadet etme imkânım da zorlaşacak? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü