Engellilerin sorunu, hepimizin ortak sorunudur

Engellilerin sorunu, hepimizin ortak sorunudur

ONLARA HAK ETTİKLERİ SEVGİ VE SAYGIYI GÖSTERMEK HEPİMİZİN SOSYAL SORUMLULUĞUDUR

Engellilerin sorunu, hepimizin ortak sorunudur

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Erdal Baloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Engelli vatandaşların ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel ve toplumsal hayata onurlu ve etkin bir şekilde katılmalarının en doğal hakları olduğunu ifade eden Baloğlu, "Engellilerimizin yaşadıkları sorunlar hepimizin ortak sorunudur? dedi.

ONLARA HAK ETTİKLERİ SEVGİ VE SAYGIYI GÖSTERMEK HEPİMİZİN SOSYAL SORUMLULUĞUDUR

?Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli hayat sürebilmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur? diyen Baloğlu,?Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılmasındaki engelleri ortadan kaldırmaya ve tüm imkânlardan eşit olarak yararlanmalarına yönelik çalışmalarımız olacaktır. Bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve yaşanabilir bir dünya diliyorum" ifadelerine yer verdi.

HİZMETLER, ENGELLİLERE GÖRE PLANLANMALI

MHP olarak hizmetleri, engelli vatandaşların da kolayca istifade edebileceği şekilde planladıklarını kaydeden Baloğlu, "Yaptığımız saha çalışmalarında birinci önceliğimiz dezavantajlı grupların rahatlığını sağlamaktır. Kaldırım, yol, piknik alanı gibi yerlerdeki çalışmalarda yerel yöneticilerimizin bu standartlara büyük önem vermesi gerekiyor. Bu tür sorunlarda yerel yöneticilerimizle istişareler sonucu sorunu huzura kavuşturmayı planlıyoruz" diye konuştu.

AMPUTE MİLLİ FUTBOL TAKIMINI DA UNUTMADI

MHP İl Başkanı Baloğlu, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle yaptığı yazılı basın açıklamasında, "Bu önemli gün vesilesiyle, Türk Milletine başarılarıyla anlamlı bir gurur yaşatan Ampute Futbol Milli Takımımıza bir kez daha teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi. Her Sağlıklı Bireyin Potansiyel Engelli Adayı Öncelikle engelli olmak bir tercih meselesi olmadığını dile getiren Başkan Baloğlu, "Günümüzde engellilerimizin oranının yüzde 60´şını doğuştan değil, sonrasında geçirilen bir takım talihsiz olaylar sonucunda engelli olan kardeşlerimiz oluşturmaktadır. Bu da bizlere her sağlıklı bireyin potansiyel engelli adayı olduğunu anımsatıyor ve engellilerimiz için yapılan ve yapılacak olan çalışmalarda bu düşünceyi unutmamamız gerektiğini gösteriyor. Biz siyasilerin ve bürokrasinin ise bu anlamda yapması gereken birçok sorumluluk olduğunu ifade etmek istiyorum" şeklinde ifadelere yer verdi.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ