Engellilerimizin sorunu hepimizin ortak sorunu

Engellilerimizin sorunu hepimizin ortak sorunu

HER YIL 156 ÜLKEDE KUTLANIYOR

Engellilerimizin sorunu hepimizin ortak sorunu

Türkiye Gençlik Teşkilatı Genel Başkanı Hakan Polat, Dünya  Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Polat, engellilerimizin sorunlarının hepimizin ortak sorunu olduğunu söyledi.

HER YIL 156 ÜLKEDE KUTLANIYOR 

Hakan Polat, 10-16 Mayıs arası Engelliler Haftası olarak kutlandığını hatırlatan TGT Genel Başkanı Hakan Polat, engelliğin insanlığın ortak sorunu olduğundan, Engelliler Haftasının sadece ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlandığını söyledi.

ENGELLİLERİN SORUNU ORTAK SORUNUMUZ

Polat açıklamasında, ?Hafta boyunca engellilerin sorunları, topluma kazandırılmaları konularında yayınlar, toplantılar ve seminerler düzenlenir. Engellilere yardımcı olma bilinci aşılanmaya çalışılır. Engelli durumuna düşmemek için iş güvenliği önlemleri anlatılır. Engelliler de yaşamlarını sürdürmek için çalışmak ve gelir sağlamak zorundadırlar. Çünkü çalışmak yaşamı güzelleştirir, insanı mutlu eder, huzur verir. Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Engellilerin de yapabileceği işler vardır. Onlara yardımcı olmak adına çalışabilecekleri alanlarda iş vermek gerekir. Toplumun her alanında engellilere saygı göstermek, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul edip dışlamamak gerekir? dedi.

HABER MERKEZİ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ