Engellilere Yeni İş Kapısı

Engellilere Yeni İş Kapısı

Kırıkkale`de, Engelli ve Dostları Derneği kurduğu çorap atölyesi ise iş bulamayan engelli bireylere istihdam olmayı hedefliyor.

EKONOMİYE KATKI OLACAK 
Kırıkkale`de Yenidoğan Mahallesi Turgut reis Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Engelli ve Dostları Derneği, hem ekonomiye katkı sağlamak hem de üyelerinin meslek edinmesi için çorap atölyesi açtı. Atölyenin açılışına katılan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, dernek başkanı Bülent Yıldız`dan bilgi aldı. Başkan Yıldız, dış piyasada istihdam imkanı bulamayacak olan ortopedik engellilerin kurdukları çorap atölyesiyle iş imkanı bulabileceklerini söyledi.

ENGELİLİLERİN YANINDAYIZ
Engelli bireylerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Vali Kolat, "Engellilerimizin hayata tutunmaları, yaşam kalitelerini artırmaları açısından hayatın içinde yar almaları gerekiyor. Bu anlamda çalışmaları, iş üretmeleri, kendilerini kenara itilmiş saymamaları son derece önemli. Yani diğer insanlardan farklı olmadıklarını çalışmaları ile göstermeleri gerekiyor. Bu konuda hükmetimizin çok ciddi kanuni değişiklikleri oldu ve engelli bireylerimize ciddi manada sahip çıkıldı. Derneklerin bu tür faaliyetlerde olması bizi son derece mutlu etmiştir. Teşekkür ediyoruz" dedi.
"Artık evde boş boş durmak yok" diyen engelliler ise atölyenin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler. Müşteba Ulaş ve Enes Saygın isimli ortopedik engelli vatandaş kurulan atölye sayesinde evde oturan değil topluma katkı sağlayan bireyler haline geleceklerini söylediler.


1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı