Engellilere Kuran-ı Kerim öğrettiler

Engellilere Kuran-ı Kerim öğrettiler

BİRE BİR EĞİTİM VERİLDİ

Engellilere Kuran-ı Kerim öğrettiler

Keskin Kaymakamı Muammer Köken, ilçelerinde ki vatandaşların özel durumuna göre hizmet verdiklerini belirterek, engelli kişilere dini eğitim bilgileri ve Kuran-ı Kerim öğretildiğini söyledi.

EVLERİNE VE İŞYERLERİNE GİTTİLER

Keskin İlçe Müftülüğü tarafından 12 engelli vatandaşa Kuran ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi verildi.  Kaymakam Muammer Köken ?in engelli vatandaşların dini eğitim almaları konusunda talimatıyla İlçe Müftülüğünce gerçekleştiren proje 3 ay sürdü. 12 engelli vatandaşın evlerine ve iş yerlerine gidilerek büyük bir özveriyle Kuran -ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi verildi. Vatandaşların yapılan bu projeden memnun olduğu, dini alanda olduğu gibi diğer alanlarda kendilerine önem verilmesi gerektiğini vurguladılar.

ÖZEL DURUMA GÖRE HİZMET VERİYORUZ

Keskin Kaymakamı Muammer Köken, ilçelerinde ki her vatandaşın özel durumuna göre hizmet verdiklerini belirterek, engelli vatandaşların topluma kazandırılması için bu tür projelere ağırlık vereceklerini söyledi. Devletin engellilerin her zaman yanında olduğunu ve yapılan bu projeyle engelli vatandaşların topluma entegre olma konusunun geliştiğini, dini eğitimin sadece Camilerde ve okullarda verilmeyeceğini belirten Köken, bu projenin herkese örnek olması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

BÖYLE BİR PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK

?İlçemizde kişilerin özel durumuna göre hizmet vermekteyiz. Engelli vatandaşlarımızın bu özel durumları nedeniyle böyle bir proje gerçekleştirdik. Verilen bu eğitimle onların yalnız olmadığını, devletin eğitim alanında da yanlarında olduğunu, diğer vatandaşlarımızdan hiçbir farkları olmadıklarını, bizim için çok değerli olduklarını göstermek istedik. Projede çalışan İlçe Müftülüğü personellerine teşekkür ederim ?dedi.

BİRE BİR EĞİTİM VERİLDİ

İlçe Müftüsü Fazlı Mutlu ise Ramazan ayında böyle bir projenin olmasının güzel olduğunu belirterek ?Engelli vatandaşlarımızın naif yapıda olduğundan taleplerini her zaman dile getirememekteler. Müftülük olarak önce ilçede tüm engellileri tespit ettik, bunlardan eğitim almak isteyenlere böyle bir uygulama ile çare olmak istedik. Bire bir yapılan bu eğitimlerle, engelli vatandaşlarımızı hem dini eğitim vererek maneviyatını geliştirmek, hem onların yalnızlığını, mahzunluğunu ortadan kaldırmak istedik ?diye konuştu.

Haber Merkezi



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti