Engellilere büyük destek

Engellilere büyük destek

MİLLİ EĞİTİM´DEN ENGELLİLERE YÖNELİK PROJE

Engellilere büyük destek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı EDES Programı çerçevesince, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından Örgün Eğitiminde Engelli ve Kronik Hasta Haritasının Çıkarılması isimli proje gerçekleştirdi.

BİLGİ VERİLDİ

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, projenin amacının engelli ve kronik hastalığa sahip öğrencilerin sayısal olarak tespit edilip, ihtiyaçlarının neler olduğunu belirlemek olduğunu açıkladı. İl Milli Eğitim müdürlüğünden yapılan açıklamada ilde ilk defa uygulanan Ar-Ge proje koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz´ın yaptığı Engelli ve Kronik Hasta Haritasının Çıkarılması projesinin açılış ve eğitim toplantısı yapıldığı belirtildi. Yapılan eğitimde Okul Müdür yardımcılarına EDES programı ve www.kirikkalememedes.com web sayfası tanıtılarak, proje eğitimleri verildi.

52 BİN 543 ÖĞRENCİ

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, konu hakkında yaptığı açıklamada hazırlanan ve içeriğinin ise Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezinin katkılarıyla oluşturulmuş veri tabanı sayesinde il geneli 52 bin 543 öğrencinin engelli ve kronik hasta haritasının çıkarılacağını söyledi.  Çetin, ?Müdürlük olarak, Kırıkkale´de, örgün eğitimde öğrenim gören engellilere ve kronik hastalara ilişkin net istatistiki bilgilere sahip değiliz. Bu nedenle engelliliğin önlenmesinde veya reha biletişinde hangi bölgenin(okulun) neye ihtiyacı var bilinememekte ve bu tip sorunların çözümünde müdürlük olarak, bilinçli önlemlerin alınmasında sıkıntı çekmekteyiz.?dedi.

KİTAPÇIK BASILACAK

 Çetin, ?Bu proje ile yapılacak tarama sonucunda, engelli ve kronik hastalıkları olan öğrenciler tespit edilerek, ilimizde örgün eğitimdeki konu ile ilgili bilgi ve veri eksikliği giderilecektir. Elde edilecek bu verilerle, Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi olarak, engelli ve kronik hastalığa sahip öğrencilerin sayısal olarak tespit edilmesiyle, ilimizin bölgesel ihtiyaçlarının neler olduğunu belirleyebileceğiz. Proje sonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yaparak engelliliğe neden olabilecek kronik hastaların tespiti ve tedavisi ile koruyucu ve önleyici hizmetlerin geliştirilmesi yönelik projeler yazılacaktır. Ayrıca; proje kapsamında, öğretmenlerimiz için ?Engelli ve kronik hastalıkların tanı ve önlenmesine yönelik tedbirler? isimli eğitici el kitapçığı hazırlanmıştır. Bunu da ilimizde görev yapan bütün öğretmenlere dağıtacağız.? diye konuştu. Toplantıda ayrıca Ar-Ge personellerinden Neslihan Uluyüz de kurumun bir diğer projesi olan Engelsizce Yaşamak simli projesinin yaygınlaştırılma çalışmalarından bahsetti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü