Engellilere acıyarak sorunlarını çözemeyiz

Engellilere acıyarak sorunlarını çözemeyiz

ENGELLİLER KENDİ KENDİLERİNE YETEBİLMELİ

Engellilere acıyarak sorunlarını çözemeyiz

Kırıkkale´nin Sanayi Mahallesi Muhtarı Faruk Akbulut, 3 Aralık Engelliler Günü öncesi özürlü öğrencilerin ve mahallede yaşayan engelli insanların evlerini giderek günlerini kutladı.

DERTLERİNİ DİNLEDİ

Muhtar Faruk Akbulut, ilk olarak, Sanayi mahallesinde bulunan Özel Eğitim Uygulama Merkezi´ni ziyaret etti. Burada öğrencilerle sohbet eden Akbulut, onlara çikolata ikram etti. Ardından mahalle ile sorunlarını dinleyerek gerekenleri yapmak için söz verdi. Daha sonra Akbulut, mahalle bulunan engelli aileleri tek tek ziyaret ederek dertlerini dinledi.

ENGELLİ ADAYIYIZ

Akbulut, "Engellilere acıyarak, ya da onlara bakıp duygulanarak sorunlarını çözemeyiz." dedi. Engelliliğin insanlığın ortak sorunu olduğunu belirten Akbulut,  her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade ederek,  Başkan Özakcan, "Engellilerin de, hayatlarını sürdürebilmeleri için, çalışmaları ve gelir sağlamaları gerekir, oysa engellilerin büyük bir bölümü eğitimsiz ve işsizdir. Gerçek çözüm olarak engellilerin iş sahibi olmaları sağlanmalıdır. Hiç kimsenin bilerek ve isteyerek engelli olmayacağını, her an hepimizin birer engelli olabileceğimizi unutmadan, engelli vatandaşlarımız ile iç içe yaşadığımız günler ve mutlu bir ömür diliyorum" ifadelerini kullandı.

KENDİ KENDİNE YETEBİLEN

Muhtar Akbulut´a anlamlı davranışından dolayı teşekkür eden Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Metin Yılmaz, Öğrencilerinin, kendi kendine yetebilen mutlu bireyler olarak eğitim alma imkânı sağlamak için; okul veli işbirliğiyle teknolojinin getirdiği yenilikleri kullanarak, otizmi yenen kurum olmayı çalıştıklarını kaydetti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ