Engellilerden bin 200 fidan

Engellilerden bin 200 fidan

Bahşılı ilçesinde belediyenin katkılarıyla engelliler 1200 fidan dikti. Belediye Başkanı İbrahim Uyar da engelli vatandaşlarla fidan dikti.

ENGELLERİ KALDIRDIK

Belediye Başkanı İbrahim Uyar, ”Engellilerin engellerini kaldırdık. Belediye içerisine kurduğumuz engelliler bakım grubu ile engelli vatandaşlarımızı kayıt altına alarak engellerini kaldırdık” şeklinde konuştu. Bahşılı Belediyesi, Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü, Bahşılı TEMA Başkanlığı ile ortaklaşa yapılan fidan dikimi engellilerle gerçekleştirildi. Programa Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Kaplan, Meclis Üyesi Faruk Şarlıoğlu, engelli aileleri ve engelli çocukları katıldı.

SEÇİMLERDE SÖZ VERMİŞTİK

Bahşılı Belediyesinin belediye içinde kurduğu Engelliler Bakım Grubunun tespit ettiği 120 engelli adına bazı engellilerin de katıldığı fidan dikme programı her engelli adına on fidan dikilerek sembolleştirildi. Engellilerin isimlerinin verildiği çam ağaçları toprakla buluşurken başka bir anlam taşıdı” dedi. Belediye Başkanı Uyar şöyle devam etti: “Belediye Başkanlığı seçimlerimizde engellilerin engellerini kaldıracağız sözümüzü yerine getirmenin haklı gururunu taşıyoruz. Ayrıca kurduğumuz ekibin ne kadar başarılı olduğunu bugün gözlerimizle ev ziyaretlerinde gördük. Fahri Gönüllü Başkan Yusuf Uyar kontrolünde kurulan beş kişilik belediye personel ekibimiz canla başla çalışarak köy köy, mahalle mahalle gezerek çıkardıkları listedeki engelli vatandaşlarımızı fotoğraflayarak kayıt altına alıp hepsini tespit ederek onların her türlü hastane, doktor ve diğer ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Her gün hastaneye götürülüp sağlıklı yaşamaları için canla başla çalışmalar devam ediyor. Onlarla biz gönül bağı kurduk. Bu ay kutlanan Engelliler Haftasında hepsinin evlerini ziyaret ederek hediyeler dağıtıldı. Onların ekibimize ve belediyemize karşı olan sevgi ve gönül bağlılıklarına şahit olduk. Biz demek ki, engellilerin engellerini aşmaya başlamışız buna inandım.”

İMKÂNLARIMIZ YETTİĞİ SÜRECE

“Gücümüz ve imkânlarımız yettiği sürece onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz” diyen Uyar,  o fidanların engelli insanlarımızın isimleriyle yaşayacağının da altını çizdi. Engelliler için fidan temininde yardımcı olan, Kırıkkale Orman işletme Müdürü Mustafa Akkız ve personeline, Belediye Engelliler Bakım Gurubu Gönüllü Başkanı Yusuf Uyar ‘a, Tıp Fakültesinde bu ekibe sahip çıkan TIP Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selda Fatma Hızel Bülbül ve ekip hemşirelerine, sağlık ocağı aile hekimlerine, Dr. Nülifer Hamdiye, Dr. Mustafa Arkın Sivaslıoğlu’na, gönül bağı kurarak başarı elde eden ekipten Başkan Yusuf Uyar, faaliyet grup yöneticisi Mustafa Yaman, Esra Eroğlu, Merve Mercan, Sebiha Özbek, Merve Uslu’ya minnettar olduklarını da vurgulayan Uyar, hepsine teşekkür etti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü