Engellilerden üretime katkı

Engellilerden üretime katkı

HEM EL BECERİLERİ GELİŞİYOR HEM DE KAZANÇ ELDE EDİYORLAR

Engellilerden üretime katkı

Kırıkkale´de bulunan Mehmet Işıtan Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri, hem üretiyorlar, hem de satarak, yeni ürünler elde ediyorlar.

EL BECERİLERİ GELİŞİYOR

Amaçlarının çocukların el becerilerini geliştirmek ve sosyalleşmesini sağlamak olduğunu dile getiren Okul Müdürü Sami Yanık, çocukların yaptıkları ürünleri malzeme giderini karşılamak için kâr amacı gütmeden maliyetine sattıklarını söyledi.

KAZANÇ ELDE EDİYORLAR

Çocukların anne ve babalarına bağımlı olduklarını ve bu çalışmayla anne ve babalarından bağımsız kendi ayakları üzerinde durabilecek bir kazanım elde ettiklerini belirten Yanık, "Bu çalışmalara çevremizdeki insanlar da ilgi duyup geliyorlar. Devamında daha farklı çalışmalarla bunu Türkiye geneline duyurmak istiyoruz. İnşallah, amacımıza ulaşırız ve çocuklarımıza kendi başlarına, kendi ayakları üzerinde duracak bir eğitimi burada vermiş oluruz." dedi.

GÜZEL ÇALIŞMALAR ÇIKIYOR

Atölyede öğrencilerin kokulu sabun ve taşlardan çeşitli hediyeler yaptıklarını açıklayan öğretmen Bennur Özdemir ise, "Önce sabunu eritiyoruz. Sonra öğrencilerimiz içerisine hangi renk istiyorlarsa boya koyuyorlar. Sonra onları kalıplara döküyorlar. Sonra da süsleme aşamasına geliyoruz. Sepet ve tüllerle çeşitli dizaynlar yapıyoruz. Bütün bunları öğrencilerimiz yapıyor" şeklinde konuştu.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti