Engelli vatandaşların askerlik sevinci

Engelli vatandaşların askerlik sevinci

Özürlü vatandaşlar düzenlenen bir törenle askerlik yapmanın sevinç ve gururunu yaşadılar.Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Özürlüler Haftası nedeniyle çok istedikleri askerlik görevlerini yasalar gereği yapamayan engelliler bir günlükte olsa

TERHİS BELGESİ

Kırıkkale Garnizon Komutanlığı özürlüler haftası nedeniyle ildeki engelli 18 kişiye bir günlük süreyle temsili askerlik uygulaması düzenledi. İl Jandarma Alanında yapılan temsili askerlik uygulaması törenine katılan engelli vatandaşlar, bir günlükte olsa askerlik yapmanın sevincinin ve gururunu yaşadıklarını ifade ettiler. Evlatlarını bu mutlu gününde yalnız bırakmayan aileleri, çocuklarının sevinçlerini paylaşırken, vatana olan borçlarını ödeyen engellilerin mutlulukları görmeye değerdi. İlk olarak askerlik yemini eden engelliler daha sonra yanaşık düzen, selam verme, rahat, hazır ol, kısa künye gibi askeri eğitim aldılar. Yapılan askerlik eğitiminin ardından özürlü vatandaşlarımı bir törenle terhis belgelerini aldılar.

 

GÜZEL BİR UYGULAMA

Hır yıl tekrarlanan uygulamanın yerinde olduğuna işaret eden Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ta yaptığı konuşmasında “1 günde olsa onların askerliği tanıması açısından güzel bir uygulama. Uygulamamızı bu yıl jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun 175. yıldönümü nedeniyle İl Jandarma Komutanlığımızda yapıyoruz. Bizim engellilerimiz BM’de bulunan bütün engellilerle aynı haklara sahipler. Son yıllarda önemli adımlar atıldı. Bizlerin bundan sonrada yapacağı engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmak olacaktır” diye konuştu.

 

JANDARMANIN 175. YIL DÖNÜMÜ

İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, Jandarma’nın kuruluşunun 175`nci yıldönümü münasebetiyle engellilere yönelik bir günlük temsili askerlik uygulaması düzenlediklerini belirterek, “Genel Kurmay Başkanlığı’nın direktifleri doğrultusunda 1111 sayılı askerlik kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın, bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla her yıl engelliler hartasında Garnizon Komutanlığınca temsili askerlik uygulaması yapılmaktadır”

 

KUTSAL BİR GÖREV

Karabulut, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadırlar. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ve birazdan edeceğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız” diye konuştu.

 

GENİŞ KATILIM

Kırıkkale’de yapılan engellilerin temsili askerlik görevi yapma törenine Bakan Yılmaz ve Vali Kolat’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, İl Jandarma Komutanı Harun Karabulut, İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Sakatlar Federasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, İlçe Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ