Engelli vatandaşların askerlik sevinci

Engelli vatandaşların askerlik sevinci

Özürlü vatandaşlar düzenlenen bir törenle askerlik yapmanın sevinç ve gururunu yaşadılar. Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Özürlüler Haftası nedeniyle çok istedikleri askerlik görevlerini yasalar gereği yapamayan engelliler bir günlükte ols

TERHİS BELGESİ 
Kırıkkale Garnizon Komutanlığı özürlüler haftası nedeniyle ildeki engelli 7 kişiye bir günlük süreyle temsili askerlik uygulaması düzenledi. Garnizon Komutanlığı Tören Alanında yapılan temsili askerlik uygulaması törenine katılan engelli vatandaşlar, bir günlükte olsa askerlik yapmanın sevincinin ve gururunu yaşadıklarını ifade ettiler. Evlatlarını bu mutlu gününde yalnız bırakmayan aileleri, çocuklarının sevinçlerini paylaşırken, vatana olan borçlarını ödeyen engellilerin mutlulukları görmeye değerdi. İlk olarak askerlik yemini eden engelliler daha sonra yanaşık düzen, selam verme, rahat, hazır ol, kısa künye gibi askeri eğitim aldılar. Yapılan askerlik eğitiminin ardından özürlü vatandaşlarımı bir törenle terhis belgelerini aldılar. 
HÜR YAŞAMAK BİR ŞEREFTİR 
?Tarihi şan ve şerefle dolu kahramanlık destanları yazmış, asil Türk Milletinin bir ferdi olarak bir günde olsa asker olmanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz? sözleri ile konuşmaya başlayan İdris Karakaya isimli engelli vatandaş ?Atalarımız bu topraklar üzerinde hür yaşamak şeref, namus ve bayrak uğrunda cephede ve cephe gerisinde sivili, askeri, genci, yaşlısı, ihtiyarı, kadını, erkeği ile omuz, omuza mücadele etmiş gerektiğinde canını çekinmeden feda etmiştir. Bir kez daha haykırıyoruz ki geçmişte olduğu gibi şimdi de ya da gelecekte aynı değerler uğruna bizlerde canımızı feda etmeye hazırız. Bunun bir ifadesi olarak sizlerin huzurunda askerlik yemini ettik? ifade etti. 
SOYUTLAMAK YANLIŞ 
Çantepe Garnizon Komutanlığı?nda düzenlenen programda konuşan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, toplumda bulunan 7,5 milyon özürlünün günlük hayatta bulunmaları gereken yerde olmadıklarını dile getirerek "Sosyal hayatta bu insanlarımızın yaşamlarını kolaylaştırıcı tedbirler düşünülmemektedir. Bu sorunlar engelli vatandaşlarımızı moral olarak etkilemekte, topumdan soyutlanmasına neden olmaktadır. Onlara 1 Günlük Temsili Askerlik yaptırıp, askerlik hakkında bir takım bilgiler verilerek bugün terhis belgelerini kendilerine vereceğiz" dedi. 
CANIMIZI FEDA ETMEYE HAZIRIZ
Törende askerliklerini tamamlayan özürlüler her Türk evladı gibi askerlik görevini yapmanın onurunu yaşadılar. Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, kurtuluş savaşında eli silah tutan herkesin cepheye gittiğini söyleyerek ?Anadolu?nun her yöresinde yaşlılarımız kadınlarımız, çocuklarımız ve engelli insanlarımız cephedeki babalarına, eşlerine kardeşlerine destek olmak için mühimmat erzak ve ikmal faaliyetini yürütmüştür. İşte böyle bir ikmal konvoyu cepheye doğru giderken Yunan devriyesinin kontrolüne çatmışlardır. Konvoyda olan Ayşe kadın 8 aylık emzikli bebeğinin ağlayarak tüm konvoyun ve mühimmatın Yunan devriyesinin eline geçmemesi için bebeğini sıkıca göğsüne bastırmıştır. Uzun bir süre bölgede kalan devriye uzaklaşınca Ayşe kadın bebeğinin artık nefes almadığını fark eder. Yani kendi elerli ile bebeğini şehit eder? dedi.


S.S
11.05.2013 13:24:52
Orada ortak olan teK şey vardı, konum statü farkedilmeksizin yasanan hissedilen duygular aynıydı..SİZİ SEVİYORUZ.. EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER:))

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü