Engelli kardeşlerimizle birliktelik oluşturduk

Engelli kardeşlerimizle birliktelik oluşturduk

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ‘Toplumları birleştiren ve güçlü kılan etmenlerin başında toplumu oluşturan tüm bireylerin birbirleri arasında kurdukları bağın güçlü olması gelmektedir” dedi.

ENGELLİLER DE TOPLUMUN BİR PARÇASI

Saygılı 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle yaptığı açıklamada Engelliler de toplumumuzun ayrılmaz bir parçasıdır. Bugün idrak ettiğimiz Dünya Engelliler Günü de çeşitli nedenlerle engel durumu yaşayan vatandaşlarımızın topluma daha fazla entegre olmasını sağlamasına vesile olmasını diliyoruz. Engellilik; doğuştan ya da kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olarak tanımlanmaktadır” dedi.

ENGELLİLERİN SORUNU HEPİMİZİN

Saygılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda, engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bizim anayasamız ve yasalarımız da özürlülere ilişkin olarak evrensel değerlerle paralel düzenlemeleri ön görmüş, devleti engellilerin sorununa yönelik yükümlü kılmıştır. Devletimizin evrensel ölçülerde engellileri sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır.

ENGELLİLERLE BİRLİKTELİK OLUŞTURDUK

“Kırıkkale Belediyesi olarak ilimizde yaşayan tüm engelli kardeşlerimizle birliktelik oluşturduk. Öncelikle Belediye Meclisimizde sivil toplum örgütlerimizin de görüşünü alarak bir meclis üyeliğini engellilerin temsil edilmesi için ayırdık. Bu sayede ilimizde yaşayan tüm engelliler sorunlarını kendileri aracılığıyla gündeme getiriyorlar. İlimizde Engelli parkı oluşturduk ve hizmete açtık. Belediye binamızda engellilere yönelik düzenlemeler yapıldı. Yol ve kaldırım çalışmalarımızda engelli kardeşlerimizi de dikkate alarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu duygularla tüm engelli kardeşlerime sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli kardeşlerimize hizmet anlamında hayırlı olmasını temenni ediyorum.”



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü