Engelli annesi Cezaevinde

Engelli annesi Cezaevinde

Kırıkkale?de 15 yaşındaki zihinsel engeli gencin annesi 2 bin lira avukatlık ücretini ödeyemediği ve mal beyanında bulunmadığı gerekçesi ile 4 gündür cezaevinde yatıyor. Talihsiz kadın yıllar sonra ev sahibi olmanın sevincini yaşayamadan cezaevine düştü.

Zihinsel engelli gencin annesi 2 bin lira borcunu ödeyemedi, mal beyanında bulunamadı

SEVİNCLERİ KURSAKLARINDA KALDI
Eşi bağırsak kanseri olduğu için her hangi bir sosyal güvenceleri olmayan Emine Bayın (37) geçtiğimiz yıl Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yoksul aileler için düzenlediği kampanya kapsamında 1+1 bir ev aldı. Emine Bayın yıllar sonra sahip olduğu evini bir mobilya mağazasından senet karşılığında aldığı eşyalarla döşedi.

BORÇLARINI ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN
Aradan geçen zaman içerisinde eşi hasta olduğu için herhangi bir işte çalışmayan kadın eşyaların senetlerini ödeyemedi. Bu arada mobilya mağazasının avukatları aile hakkında icra işlemi başlattı. Büyük sıkıntı yaşayan kadın evinin geçimini sağlamak içi komşularının ve yakınlarının yardımları ile zihinsel engelli çocuğunu ayakta tutmaya çalışırken hakkında tutuklama karı çıkartıldığını öğrendi.

BORCU İÇİN CEZAEVİNE DÜŞTÜ
4 gün önce anne Emine Bayın senetlerin zamanında ödenememesi ve mal beyanında bulunmaması ve avukatlık ücretinin yatırılamaması nedeni ile polis ekipleri tarafından gözaltına alındıktan sonra ilgili mahkeme tutuklanarak Delice cezaevine gönderildi. Zihinsel engelli çocuğu ile yapa yalnız kalan baba ise borçlarını ödediklerini kendilerinden istenen paranın faiz olduğunu ileri sürdü. Baba asıl borcun ödendiğini, kendilerinden ödedikleri miktarın iki katı para istediklerini öne sürdü.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ