Engelli vatandaşlarımızı hayatını kolaylaştırıyoruz

Engelli vatandaşlarımızı hayatını kolaylaştırıyoruz

KIRIKKALE VALİSİ, ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI

KIRIKKALE VALİSİ, ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI

Engelli vatandaşlarımızı hayatını kolaylaştırıyoruz

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, ülkemizin zenginleştiğini, zenginleşmenin çok daha üzerinde bir kaynağın, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için harcandığını belirterek ?Muhakkak eksiklikler vardır ama önemli olan bu konuda bilinçlenmenin artması, alt yapının bir adım daha düzenli hale getirilmesi ve iyileştirilmesi? dedi. 

TOPLUMSAL YAŞAMDAN KOPMAMALILAR

Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezindeki etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Hatice Uğurlu, Engelli vatandaşlarımızın, toplumsal yaşamdan kopmadan, dışlanmadan, herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmadan yaşamalarının Anayasamızın teminatı altında olduğunu ancak bu teminatın tek başına yeterli olmadığını, önemli olanın bu konuda zihniyet değişikliği ve farkındalığın topluma yerleşmesinin çok  önemli olduğunu dile getirdi.

ENGELLİYE KARŞI ÖNYARGI KIRILDI

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Haktankaçmaz ise, ?Özellikle son yıllarda yapılan çalışmalara ve daha pek çok çalışmaya bakıldığı zaman, esasında en temelde bir şeyi başarmış oluyoruz. Engellilere karşı bir önyargıyı kırmış oluyoruz veya kırmak için gayret gösteriyoruz. Bugün yapılan bu etkinliğin en öncelikli ve en temel hedefi budur? dedi.

KAMU HİZMETİ BAKIMINDAN ÖNEMLİ

Kamu hizmetleri bakımından bu işin, ülkelerin gelişmişliği ve zenginliği ile alakalı bir husus olduğunu da vurgulayan Vali Haktankaçmaz, ?Şunu memnuniyetle müşahede ediyoruz ki ülkemiz zenginleşiyor. Zenginleşmeyle orantılı, belki zenginleşmenin çok daha üzerinde bir kaynak, özellikle engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak için harcanıyor. Çok üst düzeyde bir kaynak bu alana aktarılıyor. Muhakkak ki eksiklikler vardır ama önemli olan her geçen gün bu konuda bilinçlenmenin artması, bu konuda alt yapının bir adım daha düzenli hale getirilmesi ve iyileştirilmesi? şeklinde konuştu.

SLAYT GÖSTERİMİ SUNULDU

Protokol konuşmalarından sonra yapılan slayt sunumunun ardından sırasıyla, Görme engelli Edebiyat Öğretmeni Nefise Aktaş Dağ, Kırıkkale Lisesinde öğrenim gören engelli öğrenci Oğulcan Demirhan ile bakım ve koruma altında bulunan engelliler, günün anlam ve önemine ait birer konuşma yaptı.

EL EMEĞİ SERGİSİNİ GEZDİLER

Daha sonra Vali Haktankaçmaz beraberindekilerle birlikte, Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde koruma ve bakım altında bulunan engellilerin kendi el emekleri ile yaptığı sergiyi gezdi.

PROTOKOL ÜYELERİ DE KATILDI

Programa, İl Jandarma Komutanı J. Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, il müdürleri, bakım merkezi sakinleri, engelliler ve diğer yetkililer katıldı.

HABER: Murat Karadağ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ