Engelli bireyler için önemli adımlar atılıyor

Engelli bireyler için önemli adımlar atılıyor

?FARKIMI FARK ET, HAYATI KEŞFET? PROJESİYLE İLGİLİ TOPLANTI YAPILDI

?FARKIMI FARK ET, HAYATI KEŞFET? PROJESİYLE İLGİLİ TOPLANTI YAPILDI

Engelli bireyler için önemli adımlar atılıyor

Memur-Sen Kırıkkale Şubesi Engelli Komisyonu Başkanı Sosyolog Resul Partici engellilerin toplumsal yaşamda ve iş yaşamında elde ettiği kazanımlar, mevcut sorunlar ve çözüm önerilerinin anlatıldığı ?Farkımı Fark et Hayatı Keşfet? programına konuşmacı olarak katıldı.

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ VE DAVETLİLER KATILDI

Programa, Ak Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Osmangazi Belediye Başkanı Yardımcısı, Osmangazi Belediyesi Kent Konseyi Başkanının yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri hazır bulundu. Vekil Karaburun, programın açılış konuşmasında engellilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. 15 yıllık Ak Parti iktidarında elde edilen kazanımları anlatan Karaburun, mevcut sorunların da çözülmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

ENGELLİLERİN SORUNLARI İÇİN ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR

Karaburun´un konuşmasının ardından söz alan Başkan Partici, ?2000´li yılların başından bu yana engellilerin yaşamlarında olması gereken yönde birçok güzel adımlar atılmıştır. İstihdam, eğitim, ulaşım, sağlık ve yaşamın daha birçok noktasında istendik yönde gelişmeler elde edilmiştir. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen engellilerin yaşamlarında sorunlar ne yazık ki devam etmektedir. Bu sorunların başında kamuda yardımcı hizmetli sınıfında çalışan engelli bireylerin yaşamış olduğu sorunlar gelmektedir. Kişilerin engellerinden kaynaklı yaşamış oldukları sorunlar iş performansını düşürmektedir. Bunun sonucu olarak da yardımcı hizmetli sınıfında çalışan engelliler ve çalıştığı kurum amirleri arasında çeşitli sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorunun ortadan kalkması için yardımcı hizmetli sınıfında çalışan engelli bireylerin ivedilikle genel idari hizmetleri sınıfına geçirilmesi gerekmektedir. Böylece çalışan ve çalıştıran arasındaki uyuşmazlık sona erecek, engellilerin iş yaşamındaki verimliliği artacaktır? dedi.

GÖRME ENGELLİ ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI

Konuşmalarının devamında görme engelli öğretmenlerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Başkan Partici, son yıllarda ?Daha önce hiç görülmemiş bir şekilde kamuda engelli öğretmen istihdam edilmiştir. Buna paralel olarak da birtakım yeni sorunlar ortaya çıkmıştır. Bu sorunların başında görme engelli öğretmenlerin teknolojiyi kullanmadaki erişilebilirlik imkânlarının yetersiz olması gelmektedir. Eğitim alanındaki kullanılan teknolojinin erişilebilirliğinin sağlanması için yapılan çalışmalara ağırlık vermek bu sorunları ortadan kaldıracaktır? ifadelerini kullandı. Başkan Partici, yaptığı konuşmanın sonunda ?Son 15 yılda her alanda kalkınma sağlayan ülkemizde, engelli bireylerin yaşadığı bu sorunların ortadan kalkacağına olan inancım sonsuzdur? dedi. Ak Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun´un Başkan Partici´ye plaket takdiminin ardından program sona erdi.

HABER: Murat Karadağ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü