Engelleri birlikte Sevgiyle aşıyorlar

Engelleri birlikte Sevgiyle aşıyorlar

MURAT-ELMAS BAŞARAN ÇİFTİNİN HAYAT HİKAYESİ TAM BİR BAYARI ÖYKÜSÜ

İkisi de çocukluklarında geçirdikleri hastalık sonucu hayata bedensel engelli olarak başlayan Murat- Elmas Başaran çiftinin halat hikayesi tam bir başarı öyküsü. İkisinin de sevgi dolu yüreği engelleri aşmalarında onlara güç veriyor. Üstelik evliliklerinden dünyaya gelen ve şimdi 9 yaşındaki Habibe Ceylin onların yaşam sevinci  

İKİSİDE ENGELLİ AYNI KADERİ PAYLAŞIYOR

Kırıkkaleli Murat Başaran çocukluğunda geçirdiği bir hastalık sonucu bedensel engelli kaldı. Tüm tedavi çabaları sonuç vermeyince Murat halatını engelli olarak sürdürmeye başlardı. Çocukluk dönemini ailesinin desteği ile atlatan Murat daha sonra kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalıştı. Engeline aldırış etmeden halatını sürdürmeye çalışan Murat bir gün karşısına çıkan Elmas ile taşınıştı. Elmas ta Murat gibi çocukluğunda geçirdiği hastalık sonucunda yapılan bir yanlış iğne ile halatının kalan kısmını engelli olarak geçirmek zorunda kalan bir genç kızdı. Murat ile Elmas’ın arkadaşlıkları böylece başlamış oldu. Bir süre arkadaşlıkları devam eden gençler evlenme kararı aldılar.

KADERRLERİ GİBİ HAYATILARINI DA BİRLEŞTİRDİLER

İkisi de küçük yaşta aynı kaderi parlayan Murat ile Elmas arkadaşlıklarının ilerlemesinden sonra evlenme kararı aldılar. Ailelerin desteği ile evlenen Murat ile Elmas engelli başladıkları halatı birlikte sürdürmeye karar verdiler. Evliliklerinin ilk yıllarında birde çocukları dünyaya gelen Murat Elmas çifti kurdukları yuvalarında engelsiz bir aile profili çizerek yürütmeye çalıştılar Murat seyyar olarak küçük ev eşyaları satarak evini ekmek parası kazanmaya çalışırken Elmas ta önceden öğrendiği sanatını konuşturarak evde el işi örgü ve benzeri eşyalar yapmaya başladı. Bu arada yuvalarına dahil olan küçük Ceylin’de büyüyerek okul çağına geldi. Ceylin’i okula gönderen Murat Elmas çifti güç imkanlara rağmen erindikleri engelli aracı ile işlerini ve evlerinin ihtiyacını karşılarken zaman zaman Ceylini de okuluna götürüp getirdiler.

ELMAS EL İŞİ YAPIYOR MURAT İŞPORTADA PAZARLIYOR

Mutlu bir yuva kuram Murat Elmas çifti evlerinin geçimini de birlikte sağlamaya çalışıyorlar. Evliliklerinin üzerinden yaklaşık 15 yıl geçmesine rağmen ilk günkü gibi birbirlerine sevgi ve sadakatla ilk günkü gibi ailelerini ayakta tutmaya çalışıyorlar. Bu arada küçük Ceylin’in de okulunu başarı ile okuması ve bu millete güzel bir birey kazandırma gayretinde olan Murat ve Elmas çifti 800 lira kira ile oturdukları evlerinde örnek bir aile profili çiziyorlar. Murat Sevgi yolunda açtığı seyyar tezgahında küçük ev eşyaları ve Elmas’ın evde el işi ördüğü örgü kaşkol bere patik gibi eşyaları satarak evinin ekmeğini kazanmaya çalışıyor. Hiçbir sorunları bulunmayan Murat ve Elmas’ın en büyük sorunu kullandıkları engelli arabasının eski olması her biri en az 5-10 yıllık olduğu izin sık sık arızalanan arabalarının yenilenmesini isteyen Murat arabaları yenilenirse işini daha kolay yapacağını söylüyor.   

  



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız