Engelleri, meslek öğrenerek aşıyorlar

Engelleri, meslek öğrenerek aşıyorlar

GÜNLÜK İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ SAĞLANIYOR

GÜNLÜK İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ SAĞLANIYOR

Engelleri, meslek öğrenerek aşıyorlar

Gazi Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesinde özel öğretim öğrencilerine bire bir mesleki eğitim veriliyor.

OKUL MÜDÜRÜ BİLGİ VERDİ

Okul Müdürü Hilmi Akgün yapılan eğitimle ilgili, ?Engelli olmak öğrenmeye ve üretmeye engel değildir. Biz de bu amaçla özel ve güzel çocuklarımızla mutlu bir yolculuğa çıktık. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde özel eğitim sınıfı açıldı ve toplamda 15 öğrencimiz var. Haftada 2 gün iş eğitimi ve meslek ahlakı dersimiz var bu derslerimize mobilya ve dekorasyon alanı ve metal teknoloji alan öğretmenleri giriyor özel eğitim öğretmenleri onlara eşlik ediyor. Meslek derslerimizde çocuklarda biz öğretmenlerde yeni bir şeyler yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Çocuklarımızın iş güvenliğini sağlayarak meslek öğretmenleri tarafından iş eğitimi ve meslek ahlakı eğitimi alıyorlar. Diğer günlerde ise sınıfımızda akademik derslerimize devam ediyoruz. Onların bir gülüşü inanın her şeye değer. Biz burada olmaktan ve öğrencilere meslek eğitimi verilmesinden gurur ve onur duyuyoruz? dedi.

TEMEL BECERİ EĞİTİMİ VERİYORUZ

Mobilya Atölye Şefi Mustafa Uğur, ?Çocuklarımızı gündelik hayatta kullanabilecekleri temel beceri eğitimi ve el ve psikomotor becerilerini geliştirmeye çalışıyoruz. Öncelik hedefimiz Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda topluma faydalı kendiişlerini kendileri görebilen bireyler yetiştirmektir. Bu eğitimi verirken çocuklarımızın öncelikli olarak iş güvenliklerini ön planda tutuyoruz. Emniyete alınmış küçük el makinaları ve makinalarda yüzeysel olarak çalışmalar yaptırarak çocuklarımızın el becerilerini geliştirmeye çalışıyoruz? dedi. Özel Eğitim öğretmeni Mürüvvet Karlı Çalışkan da yaptığı açıklamada, ?Engelli olmak sorun değildir, engelliye engel olmak sorundur. Özel çocuklarımızı eğitip iş sahibi yaparak onu tüketici olmaktan kurtulmalı, üretici yaparak mutlu ve yararlı duruma getirmeliyiz. Bunu nasıl yapacağız demeyin en azından deneyelim. Bu öğrencilerimize bu şansı veren bu bölümü açan yetkililere ve okul müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Özel çocuklara yönelik böyle okulların bölümlerin açılmasını temenni ediyoruz ancak bu şekilde bu çocuklarımızı topluma kazandırabiliriz? diye konuştu.

ÖĞRENCİLER EĞİTİMDEN MEMNUN

Öğrencilerin verilen eğitimden oldukça memnun oldukları uygulamalı dersleri daha eğlendirici ve sıkılmadan yaptıkları görüldü. Görüşülen velilerde, çocuklarının öğretmenlerin gözetiminde uygulamalı beceri geliştiren ders yapmasından oldukça memnun oldukları, bunun çocukların gelişimine pozitif katkısı olduğunu belirtti.

HABER MERKEZİ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü