Engelleri birlikte aşacağız

Engelleri birlikte aşacağız

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Engelleri birlikte aşacağız

Engellilere Destek Programı kapsamında Belediye-Milli Eğitim işbirliğiyle yapılan ilkokul, orta, lise ve dengi okul öğrencilerinin katıldığı Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasına katılan öğrencileri ödüllendiren Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ?Engelleri hep birlikte aşacağız? diye konuştu. 

OKULLAR ARASINDA YARIŞMA YAPILDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediye Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü Engellilere Destek Programı (EDES) kapsamında farkındalık oluşturma çalışmaları devam ediyor. Program kapsamında Kırıkkale Belediyesi-Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okul öğrencileri arasında Şiir, Resim ve Kompozisyon yarışması düzenlendi. Büyük ilgi gören yarışmada eserler Milli Eğitim Müdürlüğünde kurulan komisyon tarafından değerlendirildi. Dereceye giren öğrenciler Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından ödüllendirildi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Düzenlenen yarışmada resim kategorisinde 1. Şehitler İlköğretim Okulundan Nergis Mustafa Yeva, 2. Özel Gazi İlkokulundan Ennur Begüm Akdemir, 3. Tınaz İlkokulundan Zehra Çağlıoğlu oldu. Şiir kategorisinde 1.Kale Ortaokulundan Ömer Köseci, 2. Namık Kemal Ortaokulundan Begüm Buse Tok, 3. Muhittin Ardahan Ortaokulundan Esma Arslan oldu. Kompozisyon kategorisinde ise 1. Alişen İğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Zeynep Duran, 2. Kırıkkale Anadolu Lisesinden Beyza Nur Akbal ve 3. Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesinden İlayda Karabayır oldu.

ENGELLERİ HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri makamında kabul eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, öğrencileri tek tek ödüllendirdi. Başkan Saygılı ?Hepsi bir emek vermişler inşallah karşılığını alacaklar. Ailelerimiz için de gurur verici bir ortam. Konumuz engellilerdi engellilerin gerçek hayatta karşılaştıkları zorlukları hepimizin gözleri önüne serebilmek ve empati yapabilmek amacıyla bir proje başlatıldı. Bu projenin ismi EDES projesi. Bu projesinde de bizim engellilerin karşılaştıkları sorunları, halkımızın daha fazla bilinçlenmesiyle ilgili olarak Cumhuriyet Meydanında bir engelli parkur yaptık. Bunun yanında da Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle de ilimiz genelindeki okullarda yarışma düzenledik. Yarışmaya katılan dereceye giren veya girmeyen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Engellilerimizin yaşadığı engelleri hep birlikte aşacağız? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü