Engeller ortadan kalkacak

Engeller ortadan kalkacak

Engellilerin istihdam edilebilirliklerinin önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlı olan Türkiye İş Kurumu'ndan kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere karşılıksız hibe desteği verilece

DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Nazım Ulu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Engellilerin ve Eski Hükümlülerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gören İŞKUR; engellilerin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik projelere destek vermeye devam edeceğini konu ile ilgili özellikle sivil toplum kuruluşlarının ve işverenlerin engellilerin işe yerleşmesini sağlayan projeleri hazırlamaları halinde finansal destek verilmeye devam edileceğini söyledi.

 

İSTATİKSEL BİLGİ VERDİ

Konuya ilişkin istatiksel bilgiler veren İŞKUR İl Müdürü Nazım ULU: “İşgücü piyasasında dezavantajlı konumda yer alan kesimlerin başında yer alan engellilere yönelik olarak, engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan bugüne kadar yaklaşık ülke genelinde 120 milyon kaynak tahsis edildi. Bu kapsamda 2009 yılından 2013 yılı sonuna kadar düzenlenen mesleki eğitim kurslarına 13.693’ü erkek, 8.549’u kadın olmak üzere toplam 22.242 engelli katıldı. 2014 yılının ilk dönemindeki teklif çağrısı sonrasında 20 engelliye kendi işini kurmaları için destek verilmiş ayrıca engellilerin istihdamı, korumalı işyeri, işe uyumu ve mesleki eğitimi için hazırlanan projelere de yaklaşık 9 milyon TL kaynak verildi.” dedi.

 

ENGELİLER İSTİHDAM EDİLECEK

İl Müdürü Nazım ULU açıklamalarına şu şekilde devam etti:”Bu amaçla Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün Engellilerin istihdam edilebilirliklerinin kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere karşılıksız hibe desteği verileceği duyurusunu hatırlatan Nazım ULU, yapılacak proje başvuruları için, 12 Eylül 2014 tarihinin son gün olduğunu hatırlatarak ayrıntılı bilgilerin İl Müdürlüğümüzden ve www.iskur.gov.tr adresinde bulunan Başvuru Rehberinden öğrenilebilecekler.

 

PROJE SUNABİLİRLER

Projeleri; Engellilerin ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilirler. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli birey adına vasi olanların kendi işini kurmasını amaçlayan projeler desteklenmeyecek. Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları da kabul edilmeyecek Söz konusu fonun yönetiminden sorumlu olan Komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL’ye kadar hibe desteği verilebilecek.

Bu desteklerden faydalanmak isteyen Sivil Toplum kuruluşlarının, engelli  vatandaşlarımızın ve özel sektör işyerlerinin son başvuru tarihine kadar İŞKUR İl Müdürlüğüne  başvurmaları gerekmektedir.” 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ