Engeliler Okulunda Korkutan Yangın

Engeliler Okulunda Korkutan Yangın

Kırıkkale Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler İlk ve Ortaokulunda Sivil Savunma Günü nedeniyle Sivil Savunma Kulübü tarafından ikaz - alarm, personel tahliye ve yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikat gerçeğini aratmadı. Zaman zaman heyecanlı anlar yaşandı.

ALARM ZİLLERİ ÇALDI

Programa Okul İkaz Alarm sisteminin çalıştırılması ve kısa sürede okul binasının programlı bir şekilde tahliye edilmesiyle başlandı. Olası deprem veya yangın anında personel ve öğrencilere can ve mal kaybının en aza indirilmesi için eğitim verilerek dersliklerin planlı bir şekilde boşaltılması ve önceden belirlenen açık alanlarda hiçbir izdihama yol açmadan toplanmaları sağlandı.

OKUL BAHÇESİNE TOPLANDILAR

Öğrenciler okul bahçesinde toplanınca Sivil Savunma Kulübünce hazırlanan program sunuldu. Program kapsamında günün anlam ve önemi açıklandı. Personele ve öğrencilere sivil savunmanın önemi, sivil savunma tedbirleri ile ikaz ve alarm işaretleri, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) ve benzeri silahların etkileri, bunlara karşı korunma önlemleri, gizleme ve karartma konularında bilgi verildi. Daha sonra yangın söndürme tüpünün kullanılışı anlatılarak, Sivil Savunma Kulübü rehber öğretmenleri ve görevli öğrenciler tarafından yakılan ateş yangın söndürme tüpü ile kısa sürede söndürüldü.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti