En ucuz su Bahşılı’da

En ucuz su Bahşılı’da

Bahşılı Belediyesi, Başkan Tekin’in inisiyatifi ile Kırıkkale merkez ve ilçeler içinde suyu vatandaşına en ucuza satan ilçe olarak dikkat çekiyor.

EN DÜŞÜK SU ÜCRETİ

Bahşılı Belediyesi bir çok alanda olduğu gibi su ücretinde de örnek alınacak bir uygulama ile gündemde. Kırıkkale merkez dahil tüm ilçeler arasında vatandaşa en ucuz suyu Bahşılı Belediyesi veriyor. Bahşılı da su kullanım ücreti sadece 2.65 TL. Bu rakam tüm ilçeler ve il merkezinden çok daha düşük durumda. İlçede vatandaşın menfaatine bir uygulama uzun zamandır devam ediyor. 

KIRIKKALE RAKAMLARI

İlçede KDV ve vergiler giydirilmemiş fiyatla en ucuz su kullanma imkanı sunuluyor. Yani Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesi vatandaşlarına su kullanımında en düşük fiyatları uyguluyor. Bu rakam Kırıkkale merkezde Kırıkkale Belediyesi’nde 1 ila 10 ton arasında 4.40 TL, 11-30 ton arasında 5.10 TL, 31-50 ton arasında 5.90 TL, 51 ton sonrası ise 6.70 TL. 

İLÇE RAKAMLARI

Balışeyh Belediyesi’nde su ücreti 6 TL, Delice ilçesinde 4.50 TL (21 tonu geçerse 9 TL), Karakeçili Belediyesi’nde 5.50 TL, Keskin ilçesinde 9 TL, Sulakyurt ilçesinde 8.08 TL, Çelebi ilçesinde 2.85 TL, Bahşılı ilçesinde ise rakam 2.65 TL. Üstelik 20-40 ton arası da sadece 3.34 TL. Yani normal kullanım periyodu aşılsa bile suyun ücreti diğer yerlere göre daha düşük durumda. 

VATANDAŞ ODAKLI KARAR

Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin’in inisiyatifi ile ilçede su kullanım ücreti tıpkı diğer hizmetlerde olduğu gibi vatandaş menfaatine yönelik olarak uygulanıyor. Bu karar toplu taşımaya olan destekte olduğu gibi vatandaşları memnun ediyor. Başkan Tekin, “Biz en başta söylediğimiz gibi her şeyi Bahşılı ve Bahşılı halkı için yapmaya gayret gösteriyoruz. Bir çok alanda olduğu gibi su kullanım ve tüketim alanında da kıymetli ilçe sakinlerimizi düşünerek hareket ediyoruz” dedi. 

TEKİN’E TEŞEKKÜR

Bahşılı Belediyesi, Başkan Tekin’in fark yaratan ve örnek gösterilen uygulamaları ile adından söz ettirmeye devam ederken, su ücreti uygulaması da yine hem konuşulacak ve hem de örnek alınacak bir karar olarak dikkat çekiyor. İlçe sakinleri bu karar ve uygulamasından dolayı Başkan Tekin’Xe teşekkür ediyorlar.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız