En ucuz kurban ?500 TL?

En ucuz kurban ?500 TL?

Kurban Bayramına yaklaştığımız günlerde kurbanlıkların da Kırıkkale?ye geldiği gözleniyor. Bu sene kurbanlıkların ne kadar olacağını ise kimse tahmin edemiyor. Kurban satıcıları, kurban alacak kişilerin kurban seçiminde dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

PAZARLARDA YERLERİNİ ALMAYA BAŞLADILAR

Kurban Bayramına yaklaştığımız son günlerde, kurbanlıkların yavaş yavaş geldiğini ve pazarlarda yerini aldığını görüyoruz. Kurbanlık almak isteyen vatandaşların bu sene keselerini fazlasıyla zorlayacakları belirtildi. En ucuz küçükbaş kurbanlığın 500 TL olduğunu belirten satıcılar, bu sene kurban fiyatlarının arttığını belirtti. Kurban satıcıları, yetiştirdikleri kurbanı bu sene tam fiyatından satacaklarını ve pazarlığın bile söz konusu olmayacağını bildirdiler. Kurban alımında dikkat edilmesi gereken hususlara da değinen satıcılar, Vatandaşları kurbanlık alırken kurbanlığın cinsine ve yaşına dikkat etmeleri gerektiğini açıkladı.

AZ BİR SÜRE KALDI

Kurban Bayramı?na az bir süre kala bazı hayvan satıcılarının genç yaştaki büyükbaş hayvanlarını, öndeki iki dişini sökerek ?kapak attı? (halk arasında ergenleşen hayvanın ön iki dişi dökülünce kurbana uygun hale gelmesi) gibi gösterip kurbanlık olarak satmaya çalıştığı öğrenildi. Kurban alırken dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında bilgi veren yetkililer, kurbanın kesilebilmesi için koyun ve keçinin 1, sığır ve mandanın 2, devenin ise 5 yaşını tamamlamış olması gerektiğini belirttiler. Kurban hazırlığına başlayanların dikkat etmesini öneren yetkililer, bazı hayvan satıcılarının kurbanlık almayı planlayan vatandaşları yanıltmak amacıyla büyük baş hayvanlarının öndeki iki dişini söküp ?kapak attı? gibi göstererek satmaya çalıştığını söyledi.

YETKİLİLER UYARDI

Yetkililer, şunları kaydetti: ?Hayvanın kurban olabilecek yaşı doldurması gerekir. Her kurbanlık hayvan alıcısı hayvanların yaşını bilemez. Bazı satıcılar hayvanın dişlerinin döküldüğünü, kapak attığını gösterebilmek için hayvanın ön dişlerini sökerek satmaya çalışıyor. Kurbanlık alacaklar mümkün olduğu kadar tanıdığı ve güvendiği kişileri arayıp bulursa yanılmamış olur. Hayvan satıcılarını kurban satışı konusunda daha dürüst davranmaya davet ediyorum.?



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı