En temiz köy: ?Kazmaca?

En temiz köy: ?Kazmaca?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tüm yurtta başlattığı ?En Temiz Köy? yarışmasında Kazmaca Köyünün temizliği Kırıkkale Valiliğince tescillendi.

ÇEVRE BİLİNCİNİN ÖNEMİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm yurtta İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce düzenlenen ?En Temiz Köy? projesinde Kırıkkale?de birinciliği Kazmaca Köyü aldı. Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve beraberindeki kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri ?En Temiz Köy? seçilen Kazmaca Köyünü ziyaret ederek düzenlenen ödül törenine katıldılar. Törende köy Muhtarı Cahit Önal?a bilgisayar ve teşekkür belgesi veren Vali Kolat,  bir konuşma yaparak, çevre bilincini arttırmak amacı ile yapılan çalışmalar sonrasında düzenlenen ?En Temiz Köyüm? projesinde Kırıkkale birinciliğini alan Kazmaca Köyünü kutladığını söyledi.

YAŞANILABİLİR KÖYLER OLUŞTURACAĞIZ

Köyleri yaşanılır hale getirebilmek, eski güzel görünümlerine kavuşturabilmek açısından ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade eden Vali Kolat, yapılan işlerin korunması gerektiğini kaydetti. Vali Kolat, ?Sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugün tüm şehrin yöneticileri sizin yanınızda. Bu güzel köye, hizmetlerin en iyisini getirmek için çalıştık, çabaladık yetkili müdür arkadaşlarımızı büyük emek verdiler. Sizlerinde gördüğünüz gibi güzel, problemleri büyük oranda çözülmüş bir köy haline geldi. Bizler köylerimizi yaşanılır hale getirebilmek, eski güzel görünümlerine kavuşturabilmek açısından ne gerekiyorsa yapıyoruz.

ÖRNEK KÖY ÇALIŞMALARI

?Örnek köy çalışmalarımız zaten devam ediyor. Bu örnek köy çalışmaları güzel bir uygulama devamı gelecektir. Bunun dışında İl Özel İdaresi olarak Kırıkkale Valiliği olarak, gerek köy yollarının asfaltlanması, ikinci kademe asfaltlanması, özellikle içme suları ve kanalizasyona konusunda, parke döşenmesi, cami, mezarlık gibi düzenlemelerde sürdürmeye çalışıyor, elimizden geleni gayreti yapmaya çalışıyoruz? dedi. Vali Kolat ve beraberindekiler daha sonra köyde incelmelerde bulundu. Su deposu, yol, kaldırım gibi hizmetleri yerinde inceledi, ilköğretim okulunu ziyaret etti, öğrenciler ile bir süre sohbet etti.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü