En iyi üniversite olma yolundayız

En iyi üniversite olma yolundayız

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ekrem Yıldız, Reyhanlı`daki bombalı saldırılar nedeniyle, "Bahar Şenliği programı çerçevesindeki müzikal etkinlikler, konserler, halk oyunları gösterisi ve tiyatro gösterilerini iptal ettiklerini söyledi.

HERKESİN EĞLENMESİNİ İSTİYORUM
Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) senatosu ve Öğrenci Konseyi tarafından organize edilen ?2011 Bahar Şenlikleri? başladı. 
Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, geleneksel bahar şenliklerinin öğrenciler için hem dinlenme, hem de bir yıllık stresten kurtulmaları için bir fırsat olduğunu söyledi. Öğrencilerin şenliklere katılımlarını sağlamak için ellerinden gelen kolaylığı sağladıklarını kaydeden Yıldız, etkinlikler kapsamında bilimsel, sanatsal ve kültürel ağırlıklı çalışmaların gerçekleşeceğini ifade etti. Yıldız, ?Bahar şenliklerinde öğrenciler stres atar. Uzun bir yılı geride bırakarak, bir nevi rahatlama günleridir. Bizim üniversitemiz kurulduğundan bu yana ?Bahar Şenliği? düzenliyor.? diye konuştu. 
ŞENLİK PROGRAMI İPTAL 
Yıldız, Reyhanlı`daki bombalı saldırılar nedeniyle, "Bahar Şenliği programı çerçevesindeki müzikal etkinlikler, konserler, halk oyunları gösterisi ve tiyatro gösterilerini iptal ettiklerini açıkladı. Prof. Dr. Yıldız,  "Bahar Şenliği kapsamında yer alan müzikal etkinliklerin iptal edildiğini belirterek, şunları söyledi:"Hatay`ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen menfur saldırılarda çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesi sebebiyle 13-16 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Bahar Şenliği programı çerçevesindeki müzikal etkinlikler, konserler, halk oyunları gösterisi ve tiyatro gösterilerini iptal ettik. Program dâhilindeki diğer etkinliklerimiz devam edecek. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum."
KÜ CUMHURİYETE BAĞLIDIR
Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Tunay Şendal ise törende duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Şendal, ?Kırıkkale Üniversitesi kendi geleneklerini ve kültürünü oluştururken laik cumhuriyetin temel değerlerine bağlı, objektif, adil, akıl ve bilgiden yana, sağduyulu olan, alan savunması yapan değil işini benimseyen, paylaşımcı, değişime açık, farklılıkları zenginlik kabul eden, toplumun güvenine layıktır. Toplumun gerisinde değil önünü açan, toplumun göremediğini gören, söyleyemediğini söyleyen, kendi içinde birlik ve dirliğini gerçekleştirmiş olma özelliklerini ilke edinmiştir? dedi. 
HAFIZAMIZDA YER ALACAK
?Kırıkkale Üniversitesi Bahar şenlikleri için diyebiliriz ki; eğlencenin, sosyal sorumluluklarımızla işbirliği yaptığı, amatör ruhun, profesyonel yönetimden bir şeyler öğrenip önada heyecanlı günlerini anımsattığı, yanlış öğretilerin yıkıldığı yerde, geleneklerimizin hatırlanacağı ve tüm yılın en büyük, belki de en keyifli etkinliği olma özelliğini taşıyacak organizasyon olarak hafızalarımızda yer alacaktır? diye konuştu.  
TASARIMLAR TAKDİR TOPLADI
Programın ardından Rektör Yıldız ve beraberindekiler öğrenciler tarafından açılan sergileri gezerek bilgi aldılar. Yıldız ve beraberindekiler diğer stantları da ziyaret ettiler. Meslek Yüksek Okulu önündeki caddede ?Sanat Sokağında? açılan resim ve sanat ağırlıklı sergileri gezen Rektör Yıldız öğrencilerle tek, tek ilgilenerek sergiledikleri eserler hakkında bilgi aldı. Sokaktaki asfalt üzerindeki yağlı boya çalışmaları ise bir hayli dikkat çekti. Özellikle Grafik Tasarım Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin yaptığı çalışmalar takdir topladı.


1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı