EN GÜZEL KÖY KAVURGALI

EN GÜZEL KÖY KAVURGALI

Kırıkkale’de bulunan köylerin güzelleşmesi amacıyla başlatılan ‘En Güzel Köy Benim Köyüm’ projesi kapsamında önemli çalışmalar yapılıyor.

Kırıkkale Valiliği tarafından yaklaşık bir ay önce başlatılan ve her hafta sonu bir köyde tanıtımı yapılan ‘En Güzel Köy Benim Köyüm’ projesi kapsamında köylerin yatırım alanındaki sorunları çözüm buluyor, köylerin adeta çehresi değişiyor. Yahşihan’ın Bedesten köyünde başlatılan, Sulakyurt’un Ağaylı köyü ve Balışeyh’in Işıklar köyünde yapılan proje uygulaması bu hafta sonu ise Keskin ilçesine bağlı Kavurgalı köyünde gerçekleştirildi. Köylerin alt yapıdan, üst yapısına kadar her alanda çalışmaların yapıldığı proje, köylere rengarenk bir görünümde kazandırıyor.

Projede evler yenileniyor, çeşmeler yapılıyor, yerler parke oluyor, çöpler toplanıyor. Kısaca köyün her alanında ihtiyaç duyduğu devlet yatırımları en iyi şekilde gerçekleştirilmiş oluyor. Köylerde yaşanılan bu değişimle birlikte devlet, vatandaşlara şefkatli yüzünü bir kez daha göstermiş oluyor. Bu proje ile birlikte yaşama imkânı daha da fazlalaşacak. Hem köyden kente göçler engellenecek hem de köylere tekrar dönüşler başlayacak.

Kavurgalı Köyü’nde düzenlenen etkinlik Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 2 yıldır Kırıkkale’de görev yaptığını söyleyen Vali Yunus Sezer, “Artık her Pazar bir heyecan bir mutluluk duyuyoruz. Gittiğimiz yerlerde güzel çalışmalar olacak. Köylümüze dokunan güzel bir proje bu. Hem alt yapıyı yapıyoruz hem de sizlerle hemhal olma fırsatı buluyoruz. Bu güzel proje etrafında vatandaşlarımızın kenetlendiğini görüyorum. Buda bizi ayrıca mutlu ediyor. Burada yapılan hizmetler artarak devam eder. Bu önemli bir proje.

Bu projenin ikinci etabı için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Vali Sezer, “İkinci etapta da köyümüzün ekonomik gelirini artırmak için çeşitli projeleri hayata geçireceğiz. Hayvancılık yapmak isteyenlerin projelerini destekleyeceğiz, ekim yapmak isteyenlerin projelerini destekleyeceğiz. İnşallah bu projeyide önümüzdeki yıl hayata geçireceğiz. Haftaya Delice’de buluşmak dileğiyle.

Köyü’nde gönüllülerle birlikte, programa katılanlar fırçayı ellerine alarak eski köy okulu boyadılar.  Yapılan boyanın ardından Vali Yunus Sezer ve beraberindekiler parke döşeyerek, köyde bir dizi incelemelerde bulundular.  Programa Vali Yunus Sezer’in yanı sıra, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara ve köy halkı katıldı.



İLHAT
16.11.2020 22:05:14
akparti il başkanı yok. hayret. çok şaşırdık. reklam için her fırsatı degerlendirirdi.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ