En demokratik seçim

En demokratik seçim

Yaylacık Mahallesi muhtarı Yusuf Sarı’nın vefatı dolayısıyla boşalan muhtarlık için mahalle sakinleri 5 Haziran’da sandığa gidecek.

. Hiçbir kişi veya kuruluştan izin almadan sadece kendi iradesi ve kendi imkanları seçime girecek 8 adayın yarışacağı seçimde 9 bin 269 seçmen iki ayrı okulda oy kullanacak. En demokratik seçim olarak bilinen muhtarlık seçiminde kim ipi göğüsleyecek merak ediliyor

 

İKİ OKULDA 12 SANDIK KURULACAK

Kırıkkale’nin en merkezi, en kalabalık ve bürokrasi kemsinin yoğun yaşadığı mahallelerinden birisi olarak bilinen Yayalacık Mahallesinde seçim heyecanı yaşanıyor. Eski Muhtar Yusuf Saranı’nın vefatı ile boşalan muhtarlık için mahalle sakinleri 5 Haziran’da sandığa gidiyor. 9 bin 269 seçmen iki ayrı okulda kurulacak 12 sandıkta yeni muhtarı seçmek için oy kullanacak.

 

BİRBİRİNDEN İDDİALI 8 ADAY YARIŞACAK

Yaylacık Mahallesinde yapılacak olan seçimde birbirinden iddialı 8 aday yarışacak. Adaylar MKE emeklisi ve spor adamı Talat Akbulut, Serbest meslek Sahibi Fatih Çakır, telefon bayii esnaf Ali Can Boyacı, lokantacı esnaf Ali Dağdelen, berber-kuaför esnaf Davut Karabay, terzi esnaf Mehmet Atasayar, market işletmecisi esnaf Mesut Albayrak ve avukat katibi mevcut muhtar Mürsel Sarı muhtarlık için kıyasıya yarışacaklar  Muhtar olabilmek için adaylar şu sıralarda son çabalarını ortaya koyarken ipi kimin göğüsleyeceği ise merakla bekleniyor.

 

KATILIM SON DERECE DÜŞÜK OLUR

6 Haziran da yapılacak seçim ile ilgili adaylar katılım oranının son derece düşük olmasından endişe duyduklarını ifade ederken bunda seçik tarihinin üniversite sınavına denk gelmesi en kötüsü sandık kurulacak Kız Meslek Lisesinin mahalleye uzak Yeni Mahalle’de olmasının katılımın daha da düşük olmasında etkili olacağını belertiyorlar. Okulun değiştirilmesi için birkaç defa girişimde bulunduklarını ancak bunun mümkün olmadığını söylediler



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız