En az teşvik alan illerdeniz

En az teşvik alan illerdeniz

Ticaret ve Sanayi Odası Ekrem Gök, üyelerinin toplantılara katılmamasını eleştirdi. Gök, duyarlık olmadığını belirterek, en az proje veren ve en az teşvik alan iller arasında yer aldıklarını bildirdi. Teşvik sisteminde 4. bölgede, OSB'de ise 5. bölgede ol

HERKESİN BİRLİKTE ÇALIŞMASI GEREKİYOR
Ticaret ve Sanayi Odası Ekrem Gök, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlediği KOSGEB toplantısına katıldı.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, daha önce sanayi kenti olarak anılan Kırıkkale’de son zamanlarda yok olmaya başlayan sanayi kültürünün kurulmakta olan Silah Mühimmat Organize Sanayi Bölgesi’yle yeniden canlanacağını söyledi. Gök, Proje üretiminde de Kırıkkaleli girişimcilerin yeterince faal olmadığını bildirdi. Gök, Kırıkkale’de sanayinin gelişmesi için, siyasilerin bürokratların, işadamlarının ve halkın koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini ifade etti.

DEVLET YATIRIMCIYA DESTEK VERİYOR
Teşvik sistemi kapsamında devletin yatırımcılara destek verdiğini, yatırımcıların ise dosya hazırlamaya erindiğini belirten Gök, bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini kaydetti.
AHİKA proje desteklemesi kapsamında Kırıkkale’nin 3-4 projesi olduğunu diğer illerin ise 40-50 proje sunduğunu belirten Gök, Valilik bünyesinde kurulan proje ofisinin bu açığı kapatmak için çalıştığını ifade etti. Kırıkkale’nin gelişmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. TUBİTAK’ın bile kentte destek verecek proje bulamadığını belirten Gök, kent genelinde proje eksikliği olduğunu ve üniversiteye kurulacak olan Teknokent’in bu açığı kapatacağını iddia etti.

BÖLGEYE İLGİ VAR
Silah Mühimmat ve Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımcılara önemli kolaylıklar sağlandığını ve bu konuda yatırımcıların bu bölgeye büyük bir ilgisi olduğunu belirtti. Kenti bütünleştirmek için çalışma yaptıklarını belirten Gök, işadamlarıyla toplantılar yaparak, şehrin gelişimine katkı sağlayacak projelerin masaya yatırıldığını kaydetti. Son dönemde Kırıkkale’nin önemli projelere imza atacağını belirten Gök, bu konuda kendilerine önemli görevler düştüğünü ve her türlü projeye maddi manevi destek vereceklerini açıkladı.Gök’ün konuşmasının ardından Bilim Sanayi Müdürlüğü Şube Müdürü Serdar İmamoğlu, KOSGEB VE Kobi Destek programları hakkında bilgiler verdi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ