En bereketli iftar

En bereketli iftar

BELEDİYE VE MÜFTÜLÜĞÜN İŞBİRLİĞİYLE NUR CAMİİ AVLUSUNDA ?İYİLİK SOFRASI? ADI ALTINDA DÜZENLENEN GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİNE 7´DEN 70´E HER KESİMDEN BİNLERCE KİŞİ KATILDI

BELEDİYE VE MÜFTÜLÜĞÜN İŞBİRLİĞİYLE NUR CAMİİ AVLUSUNDA ?İYİLİK SOFRASI? ADI ALTINDA DÜZENLENEN GELENEKSEL İFTAR YEMEĞİNE 7´DEN 70´E HER KESİMDEN BİNLERCE KİŞİ KATILDI

En bereketli iftar

Ramazan ayında Kırıkkale´de geleneksel hale gelen ?İyilik Sofrası´ iftar yemeği Kırıkkalelileri Nur Camii avlusunda buluşturdu. İftar yemeğine 7´den 70´e her kesimden birlerce kişi katıldı. Yabancı sığınmacılarında katıldığı yemekte binlerce kişi aynı anda dua edip orucunu açtı. Organizasyonun düzenli ve tertipli oluşu dikkat çekti, Yemeğe katılanlar etkinliği ?En bereketli iftar? olarak yorumladı.

KIRIKKALE HALKINI BULUŞTURAN İFTAR  

Kırıkkale Belediyesi ve Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği iftar programı ile binlerce Kırıkkaleli Nur Cami avlusunda hep birlikte oruç açtı. ?İyilik Sofrası´ ismi verilen iftar programına Kırıkkaleliler yoğun katılım gösterdi. Program Kur´an tilavetiyle başladı ve konuşmalarla devam etti.

NUR CAMİİMİZ GURUR KAYNAĞIMIZ

İftar öncesi konuşan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, öncelikle geleneksel hale gelen iftar programının önümüzdeki yıllarda da devam etmesi temennisinde bulundu. Saygılı, ?Kırıkkale´mizin simgesi olmuş Nur Camiinde iyilik sofrası iftarını gerçekleştiriyoruz. Bu güzel mabette emeği geçen başta Sayın Bakanımızdan ve bütün herkesten Allah razı olsun. Nur camimizin hemen etrafında yaptığımız Kırıkkale´nin tarihini bir nebze olsun yansıtan Kırıkkale evleri, hemen karşısında şehitler parkımız, nasip olursa Temmuz sonunda bitirmeyi hedeflediğimiz, 50 dönümlük şehir parkıyla Kırıkkale´miz daha güzelleşecek. Rabbim birlik ve beraberliğimizi asla azaltmasın.

KIRIKKALE, ŞEHİTLER DİYARI

Bugün Sulakyurt ilçemizde Özel Hareket Polisimizi Rahman´a uğurladık. Bütün şehitlerimizi de bu vesileyle rahmetle anıyoruz. Allah mekânlarını cennet eylesin. 15 Temmuz´da ilk olarak meydana inen şehirdi Kırıkkale, onun göstermiş olduğu birlikteliği burada bugün iftar sofrasında da binlerce hemşerilerimiz huzur içerisinde gösteriyorlar elhamdülillah. Rabbim inşallah bu mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanları huzura kavuşturur. İnşallah bugün burada olduğumuz gibi huzurumuzu daim eylesin. İftar programımıza katıldığınız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum? dedi.

15 TEMMUZ´DA İLK SOKAĞA ÇIKAN İL BİZ OLDUK

Kırıkkale´nin 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişiminde, darbecilere karşı meydana çıkarak ilk tepkiyi gösteren kent olduğunu belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ?O gün göstermiş olduğu birlikteliği, bugünde binlerce Kırıkkaleli hemşerilerimiz huzur içerinde gösteriyorlar, elhamdülillah, Rabbim inşallah huzurumuzu bozmasın. Ama tüm dünyadaki Müslümanlar bizler kadar huzurlu değiller, Rabbim inşallah şu mübarek ay, Ramazan ayı hürmetine, onları da bir an evvel huzura kavuşturur? dedi.

BİR KEZ DAHA BİR ARAYA GELMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM

AK Parti Van Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, Kırıkkalelilerle bir kez daha Nur Camii külliyesinin bahçesinde birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Gelecek senelerde de burada olmayı diledi ve düzenleyenlere ise teşekkürlerini dile getirdi. Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz da, ?İnşallah, her biri, birer yıldız olarak gökyüzünde Kırıkkale´mizi aydınlatan şehitlerimizin, yıldızlaşan şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine ve gazilerimizin yüzü suyu hürmetine, ülkemiz, Kırıkkale´miz çok daha güzel günlere ulaşacak? ifadelerini kullandı.

AMAÇ AÇ KALMAK DEĞİL, AÇIN HALİNDEN ANLAMAK

Oruç ibadetinde maksadın açın halinden anlamak olduğunu belirten AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, ?Allah-u Teala´nın bizim tutacağımız oruçlara ihtiyacı yok ama işte bizlerin empati yapabilmesi, gücümüzü test edebilmesi açısından bir sınavdan geçiyoruz? dedi.

7´DEN 70´E HER KESİMDEN BİNLERCE KİŞİ KATILDI

7´den 70´e her kesimden binlerce Kırıkkalelinin bir araya geldiği muhteşem iftar yemeğine katılımcıların oruç açmalarının ardından okunan yemek duasıyla sona erdi. Toplantıya ayrıca Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı ve AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, STK Temsilcileri ve birim müdürleri katıldı.

HABER MERKEZİ



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı