En anlamlı vefa!

En anlamlı vefa!

KIRIKKALELİ İŞADAMI, DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ KÖYÜNÜN YILLARA YENİK DÜŞEN KÖY ÇEŞMESİNİ YENİ BAŞTAN YAPTIRIYOR

KIRIKKALELİ İŞADAMI, DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ KÖYÜNÜN YILLARA YENİK DÜŞEN KÖY ÇEŞMESİNİ YENİ BAŞTAN YAPTIRIYOR

En anlamlı vefa!

Kırıkkaleli işadamı doğup büyüdüğü köyünün yaklaşık 200 yıl önce yapılmış ancak zaman içerisinde kullanılamaz hale gelen tarihi köy çeşmesini yeni baştan yaptırıyor.

KÖYÜN KURULDUĞU YILLARDA YAPILMIŞ

Kırıkkale´nin Balışeyh ilçesine bağlı Beyobası köyünün ilk kurulduğu yıllarda köy halkının ortak kullanımı için yapılan köy çeşmesi aradan geçen zaman içinde yıpranarak kullanılamaz hale geldi. Bölgenin en kalabalık köylerinden birisi olan Beyobası köyü halkının yıllardır kullandığı çeşme Kırıkkaleli işadamı tarafından aslına uygun bir şekilde yaptırılıyor.

KÖYÜNE VEFA BORCUNU ÖDÜYOR

Kırıkkaleli İşadamı Coşkun Bayrakçı doğup büyüdüğü köyünün yıpranan ve kullanılamaz hale gelen tarihi köy çeşmesini yeniden aslına uygun olarak yeniden yaptırıyor. Köy meydanında şu sıralarda devam eden inşaatın tamamlanmasıyla köy yeniden tarihi çeşmesine kavuşmuş olacak. Köylüler Bayrakçı´nın bu davranışını en anlamlı vefa olarak değerlendirirken köyün tarihi yapısının bu şekilde korunmuş olacağını söylediler. Eski Emekliler Derneği Başkanı Basri Keskin köy halkı adına Bayrakçı´ya teşekkür ettiğini belirterek bu davranışın tüm işadamlarına örnek olması gerektiğini söyledi.

Haber: Murat Karadağ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü