En anlamlı iftar

En anlamlı iftar

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İÇİN İFTAR DÜZENLENDİ

En anlamlı iftar 

Kırıkkale Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit ailelerine ve gazilere iftar programı düzenlendi. Şehit yakınları ve gaziler bir arada iftar yaptı. Yemeğe il yöneticileri eşleri ile birlikte katıldı

VALİLİ AİLELERLE TEK TEK İLGİLENDİ
İftar öncesinde; Vali Ali Kolat ve eşi iftar programına katılan şehit aileleri ve gazilerin masalarını dolaşarak afiyet olsun temennisinde bulundu. Yemek öncesinde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, şehit aileleri ve gaziler adına yapılan faaliyetler ve sosyal projeler hakkında bilgiler verdi.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZ ÖNEMLİ
Ali Kolat ise yaptığı konuşmada şehit aileleri ve gazilerin kendilerine birer emanet olduğunu belirterek her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinde bir araya gelmelerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Kolat, ?Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin bizim yanımızda çok önemli yerleri vardır. Biz bu akşam idarecisiyle, askeriyle, adliyesiyle, belediyesiyle, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ve tüm sivil toplum kuruluşlarıyla sizin yanınızdayız. Sizlere sahip çıkmak, bu vatana, bu bayrağa ve bu millete sahip çıkmaktır. O yüzden de sizin acınız bizim acımızdır, sizin çocuklarınız bizim çocuklarımızdır. Bu ülkeyi, bu toprağı vatan olarak bırakmak için, milletimizin huzur ve güvenliği için, bu bayrağı göklerde dalgalandırmak için çocuklarımız şehit oldular. Kendilerine Allah´tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun. Birlik ve beraberliğin sağlanması için, huzur ve güvenliği sağlanması için dün olduğu gibi bugün de Türk Milleti olarak hepimiz seferber olabiliriz. Şunu da belirtmeliyim, uzun zamandır şehit haberleri almıyoruz, bundan da büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum? dedi.

DEVLET OLARAK HER ZAMAN YANININZDAYIZ
Kolat konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bu vesileyle, şehit ailelerine, eşlerine, çocuklarına minnet ve şükran duyuyorum. Vefat eden gazilerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olanlara sağlık ve sıhhat diliyorum. Geleceğimiz açısında bu vatana sahip çıkmak kadar sizlere de sahip çıkmak bizim için son derece önemlidir. Biz; tüm kamu kurum ve kuruluşları olarak sizlerin yanındayız. Sizlere gönlümüzü ve kapımızı açmak bizim için önemli bir görev olmuştur. Ramazan ayındaki huzur ve güvenliğin devam etmesini, bu manevi iklimin devam etmesini diliyorum.?

KUR´AN-I KERİM TILAVETİ
İftarda Nokta Camii İmam Hatibi Yakup Öney tarafından Kur´an-ı Kerim tilaveti sunuldu, misafirlere ilahi dinletisi ve semazen gösterisi sunuldu. Yemek sonrasında İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından iftar duası yapıldı.

İL YÖNETİCİLERİ KATILDI
Düzenlenen iftar programına Kırıkkale valisi Ali Kolat eşi İlksen Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve eşi Aysel Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve eşi Hilal Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Köker, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yılmaz Acer, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Vali Yardımcıları ve eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler, şehit aileleri ve gaziler katıldı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü