Emniyet uyarıyor

Emniyet uyarıyor

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü resmi internet sitesinde vatandaşı uyarıcı bilgiler paylaşılmaya devam ediyor. Müdürlük dolandırıcılık konusunda önemli tavsiyeler ve önerileri sitesinden duyurdu.

İŞTE ÖNLEMLER

İşte dolandırıcılık tuzağına düşmemenin yolları; ?Dolandırıcıların sermayesi dilidir. Kimsenin sizin saflığınızdan istifade ederek para ve eşyalarınızı almasına, senetler imzalatmasına müsaade etmeyiniz. Unutmayınız ki hiç kimse sizden daha akıllı değildir. Alışverişlerinizde tanımadığınız kişilerden almış olduğunuz çeklerin çalıntı olabileceğini göz önünde bulundurarak ilgili bankaya sorunuz. Falcılara itibar etmeyiniz. Bankadan emekli maaşı veya ikramiyenizi alıp giderken önünüze geçerek bankada görevli olduğunu ve yanlış ödeme yapıldığını söyleyerek paranın eksik kalan kısmının ödenmesi için bankaya davet edip paranızı alan ve sizi pul almaya gönderen şahıslara inanmayınız.

ŞİFRE VERMEYİN

Kendilerini gümrük muhafaza memuru olarak tanıtıp, gümrükten ucuz fiyatla mal alacağını vaat edip paranızı alanlara; kendilerini doktor ya da hastanede görevli olarak tanıtıp, sizi ücretsiz tedavi ettireceğini söyleyip para isteyenlere inanmayınız. Kredi kartınızın şifresini her ne sebeple olursa olsun kimseye söylemeyiniz. Hastanede röntgen çekimi öncesi sizi başka bir odaya alıp, bileziklerinizi ve takılarınızı çıkarmanızı isteyen röntgen memuru görünümündeki kimselere inanmayınız.

MUTLAKA KİMLİK SORUNUZ

İkametinize gelen kamu görevlisi olduklarını beyan eden kişilerden kimlik sorunuz ve komşunuzdan ilgili birimi arayarak konuyu teyit ediniz. Sizi tanıdığını söyleyen ancak sizin tanımadığınız şahıslara kesinlikle para veya değerli eşya vermeyiniz. Kendisini makam ya da unvan sahibi olarak tanıtan kişiden mutlaka kimlik sorunuz?



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü