Emniyet kemerine sıkı denetim

Emniyet kemerine sıkı denetim

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, taşıt sürücülerini bilgilendirmeye devam ediyor. Trafik kuralları ve güvenliği konusunda bilinçlendiren Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, güvenli bir trafik ortamı sağlamak için; trafik kazaları, yaralanma ve maddi kayıpları

EMNİYET KEMERİNİN ROLÜ YÜKSEK
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü araç kullanıcılarını trafik kuralları ve güvenliği konusunda bilgilendirmek amacıyla emniyet kemeri uygulamasına daha çok ağırlık verdiklerini belirten Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Uğur Mehmet Kaya, sürücüleri bilinçlendirmek için bir dizi çalışma başlattıklarını açıkladı. Yapılan çalışmalardan bir tanesinin de emniyet kemeri takıl uygulaması olduğunu belirten Kaya, ?Ülkemizde son üç yılda emniyet kemeri takılı olan her bin sürücüden sadece yüzde 12?si olay yerinde hayatını kaybederken, takmayanlardan ise, yüzde 62?si olay yerinde hayatı sona ermiştir.  Son yıllarda kaza sonrası ölüm ve yaralanmaların yüzde 65?lara varan oranlarda azalttığı bilimsel tespitlerle ispatlanmıştır. Ölümlerin azalmasında emniyet kemerinin rolü yüksekti.? dedi. 
 
6 BİN ADET BROŞÜR DAĞITILDI
Kırıkkale?de emniyet kemeri üzerine istatistik yapıldığını belirten Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Hacı Ömer Aktürk, ?100 araç sürücüsünden şehir içinde 10 ile 15 kişinin şehir dışındaki yolarda ise, 75 ile 80 kişinin emniyet kemeri kullandığı tespit edilmiştir. Kemeri kullanımına aygınlaştırılmasına yönelik eğitim faaliyetleri çerçevesinde 10 adet emniyet kemeri takın hayata bağlanın diye pankartlar yaptırdık. Bu pankartları sürücülerin rahatlıkla görebileceği şehrin değişik caddelerine astık. Bunun yanında kemerin takılmasının yararlarını anlatan 6 bin adet bilgilendirici broşürleri dağıttık. Emniyet kemeri takmayan sürücülere de orada ikaz ederek emniyet kemerini taktırdık.? diye konuştu. Emniyet kemeri kullanımının oranını artırmak için değişik zamanlarda kemer takmayan 15 sürücüye Karayolları Trafik Kanunu?nun ilgili maddelerine göre idari para cezası yazıldığını belirten Aktürk, şehir içinde ve dışında emniyet kemeri kullanımının yüzde 100?e ulaşmasına için gerekli çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti.
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ