Emniyet kemeri takmayana ceza

Emniyet kemeri takmayana ceza

Kırıkkale Trafik Bölge Müdürü Nevzat Kara, emniyet kemerinin hayat kurtardığını söyledi. Sürücülerin bu kurala uyması gerektiğini belirten Kara, bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirterek, ?emniyet kemeri takmayana cezai işlem

EMNİYET KEMERİ CAN KURTARIR

Trafik Bölge Denetleme Şube Müdürü Uğur Mehmet Kaya  Açıklamasında ? Kırıkkale?de oldukça sık trafik kazaları meydana gelmektedir. Bu kazaların yapılmasında büyük etken olan hız ve emniyet kemeridir ve biz bu yoldan çıkarak yapmış olduğumuz ?Kırıkkale emniyet kemeri takıyor Trafik kurallarına uyuyor,? diyerek projemizi başlattık. Bu proje kapsamında seyir halinde bulunan araçları 31 Mart gününe kadar çevirme yapılıp emniyet kemerini takmaları için uyarılarda tüm trafik polisleri uyarılar yapmaktadır. Bu proje 31 Mart gününe kadar devam etmektedir. 31 Mart gününden sonra emniyet kemeri takmayan sürücülere ceza kesilecek ve kim olursa olsun hiç tolerans tanınmayacaktır? dedi. 

 

YAŞANAN KAZALARA BAKILDIĞINDA SÜRÜCÜ HATALARININ ÖN PLANDA Ülkemizde hızlı nüfus artışı ve alım gücünün artmasına bağlı olarak motorlu taşıt sayısında da sürekli bir artış yaşanmaktadır. Trafikteki taşıt sayısının artmasına paralel olarak trafik kazalarında da artış yaşanmaktadır.Yaşanan kazalara bakıldığında sürücü hatalarının ön planda olduğu, meydana gelen kazalar incelendiğinde emniyet kemeri takmayan sürücülerin veya yolcuların araç içinde savrulmaya bağlı olarak yaralanma veya ölümle sonuçlanan kazalar meydana geldiği görülmektedir.

 

KIRIKKALE EMNİYET KEMERİ TAKIYOR TRAFİK KURALLARINA UYUYOR

Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde trafikte toplumsal duyarlılığının arttırılmasına yönelik, Emniyet Kemeri kullanımının ne derece önemli olduğunu ve hayata bağlanma noktasında Emniyet Kemeri kullanımının yaygınlaştırılmasını  amaçladığımız 11 Mart 2013 tarihinde başlayan ve 31Mayıs 2013 tarihinde son bulacak olan  ?Kırıkkale Emniyet Kemeri Takıyor Trafik Kurallarına Uyuyor?  adlı proje hayata geçirilmiştir.

 

2950 ARAÇ SÜRÜCÜSÜNE EMNİYET KEMERİ UYARILARI YAPILDI

Proje kapsamında ilimiz genelinde yapılan etkinlikler çerçevesinde kamu kurumlarında topluma örnek teşkil edecek sürücülere, ilimizde faaliyet gösteren paralı otopark görevlilerine, Kargo çalışanlarına ve benzin istasyonlarında görevli pompacılara tarafımızdan temin edilen üzerinde Kırıkkale Emniyet Kemeri Takıyor Trafik Kurallarına Uyuyor yazılı tişört ve yağmurluklar dağıtılmış, Denetim personelimizce yapılan kontrollerde ise 2950 adet araç sürücüsüne ulaşılarak Emniyet Kemeri takmaları yönünde bilinçlendirme çalışmaları yapılmıştır. dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti