Emniyet kemeri hayat kurtarır

Emniyet kemeri hayat kurtarır

Emniyet Müdürü Kadri Kartal, 2012 yılı toplamında 270 bin 508 trafik kazası meydana geldiğini söyledi. 2012 yılında trafik kazalarında hayatını yitiren kişi sayısı 2.230, yaralı sayısıysa 188.557 olduğunu belirten Kartal, emniyet kemerinin ve trafikte di

2012 YILINDA 2.230 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Emniyet Kemeri Takın Hayata Bağlanın projesi kapsamında Cumhuriyet Meydanı?nda emniyet kemerinin önemi simülasyon aracıyla tanıtıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Daire Başkanlığı`na ait 360 derece dönebilen simülasyon araca binen polisler, emniyet kemeri takmadan ve emniyet kemeri takılı vaziyette, 5 kilometre hızla giden bir aracın takla atması esnasında yaşanabilecekler gösterildi. Emniyet Müdürü Kadri Kartal, 2012 yılında 188.557 kaza olduğunu ve kazaların çoğunun dikkatsizlikten kaynaklandığını söyledi. Kartal konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, ?2012 yılında toplam 270.508 trafik kazası meydana gelmiş. Bu kazaların %40?ında yani toplam 110.222 tanesinde ölüm veya yaralanma var. Bunun 1.760 tanesi ölümlü kaza. 2012 yılında trafik kazalarında hayatını yitiren kişi sayısı 2.230, yaralı sayısıysa 188.557.?

DİKKATSİZ SÜRÜCÜLER KAZAYA NEDEN OLUYOR

Emniyet Müdürü Kadri Kartal, polislerin emniyet kemerinin önemiyle ilgili anlattıklarını dikkatle incelenmesi gerektiğini belirterek, "Baktığımız zaman kazaların çoğu dikkatsiz sürücülerden kaynaklanıyor.  Emniyet kemeri takmayan, sürat ihlali yapan ve alkollü bir şekilde araç başına geçen sürücüler kazalara neden oluyor. Gerçekten basit bir emniyet kemerinin olağanüstü bir durumda ne kadar etkili olduğunu yaşayarak görüyoruz.  Burada 5 kilometre süratte gidilen bir kaza olayını canlandırdık. Biliyoruz kimse 5 kilometre hızla gitmiyor. Arabada 50, 100 ve 150 kilometreye çıktığı zaman insanın ne hale geldiğini tasavvur edebiliyoruz. Gerçekten benim için ilginç bir deneyimdi. Emniyet kemeri gerçekten önemliymiş. Bir kere daha anlamış olduk? diye konuştu.

DUYARLI DAVRANIN

Vali Ali Kolat, `Emniyet simülasyon aracı` uygulamasını uygun yerlerde zaman zaman yapılarak toplumsal bilincin kazanılması gerektiğini söyledi. Polislerin hem emniyet kemeri takılmış vaziyette hem de takılmamış vaziyette simülasyon aracını denediklerini aktaran Kolat, ?Arkadaşlarımız bunu yaşayarak öğrenmiş oldular. Dolayısıyla bundan sonraki hayatlarında da emniyet kemerinin önemini kavramış oldular. Bundan sonrada emniyet kemeri konusunda daha duyarlı olacaklar" diye konuştu. "Emniyet Kemeri Takın Hayata Bağlanın" projesi kapsamında Cumhuriyet Meydanı?nda gerçekleşen uygulamaya, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve vatandaşlar katıldı. Öte yandan simülasyon araca gazeteciler de binerek emniyet kemerinin hayat kurtardığını bizzat yerinde gördüler.

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü