Emniyet görevde, öğrenciler güvende

Emniyet görevde, öğrenciler güvende

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan okul polisi projesi tüm hızı ile devam ediyor. Proje kapsamında Kırıkkale Merkez?de bulunan okulların denetimi yapılarak, okul önlerinde yaşanılabilecek nahoş olayların önüne geçilmesi sağlanıyor.

OLASI SUÇLARI ENGELLEMEK İSTİYORUZ
Konu ile ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Kırıkkale Lisesi, Kırıkkale Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Kırıkkale Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Lisesi ve Naciye Pehlivanlı Saran Lisesi olmak üzere 5 okulda uygulanmaya başlanılan Okul Polisi Projesi?nin daha önceden denenmiş ve çok olumlu sonuçlar alınmış bir proje olduğunu söyledi. Kartal, ?Projenin amacı sadece okullarda bir özel güvenlik memurunun bulunması değil. Çocukların emniyeti ve güvenliği açısından özel bir görev yapmak, olası suçluları ve suçları engellemeyi istiyoruz? dedi.
 
TEK BİR OLAYIN OLMASINI ARZU ETMİYORUZ
Emniyet Müdürü Kartal, ?Okul çevresinde tek bir olayın bile yaşanmasını istemiyoruz. Bu konuda ilerleyen süreçte daha etkili projelerimizi de hayata geçirerek, öğrencilerimizin okul içerisinde ve dışarısında suç unsurları ile karşılaşmaması için çaba sarf edeceğiz. Tek amacımız huzurlu ve güvenli bir il olan Kırıkkale?mizin güvenlik konusunda daha iyi bir konuma gelmesidir. Okul Polisi, öğrencilerle, öğretmen ve okul idarecileri ile ve veliler ile sürekli iletişim halinde görev yapacaktır? diye konuştu.
 
POLİSLERİMİZ TECRÜBELİ
Okul önlerinde görev yapan polislerin tecrübeli olduğunu belirten Kartal, ?Bu konuda görevlendirdiğimiz Okul Polisleri, eğitimli, özel formasyonlara sahip, fakülte mezunu, öğretmenlik mesleği ile ilgili memurlardır. Bu sayede daha verimli ve daha olumlu bir uyum sağlayarak, okul içerisinde ve çevresinde diyalog ortamı oluşturacaklardır. Şuan 5 okulda uygulanmaya başlayan projenin ilerleyen süreçlerde gerek duyulduğu takdirde diğer okullarımızda da uygulanmasına başlayabiliriz? şeklinde konuştu.


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti