Emniyet, düzeni sağlamak için özverili çalışıyor

Emniyet, düzeni sağlamak için özverili çalışıyor

Ak Parti Kırıkkale Milletvekili TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kaan Köksal mecliste yaptığı konuşmada hükümet olarak suçla mücadelede emniyet ile ilgili hiçbir masraftan kaçınılamadığını söyledi.

EMNİYET TEŞKİLATI ÖZVERİLİ ÇALIŞIYOR

Köksal Emniyet Genel Müdürlüğünün bütçesinin görüşülmesi sırasında AK Parti adına yaptığı konuşmada Emniyet Teşkilatının, Ülkede kamu düzenini ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz görev yaptığını bu uğurda sayısız şehit verildiğini söyledi. Köksal kamu düzeninin sağlanması için teşkilata yapılan harcamalar konusunda hiçbir masraftan kaçınılmadığını da bildirdi.

 

DEVLET KENDİ CAN VE MAL VARLIĞINI KORUMALI

Birey için devletin temel varlığı öncelikle kendisinin can ve mal güvenliğinin sağlanması olduğunu belirten Köksal “Kaldı ki, bir ülkede kamu düzeni ve güvenlik sağlanmadan diğer kamu hizmetlerinin gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Bu anlayışla AK Parti iktidarı olarak ülkede huzur ve güvenin sağlanmasına büyük önem ve destek verilmiştir. Bu desteğin sonucudur ki, bugün coğrafyamızda ve hatta dünyada en güvenli ülke Türkiye olmuştur. Ülkemize yapılan yabancı yatırım sayısındaki artış ile ülkemize gelen turist sayısındaki hızlı yükseliş bunun kanıtıdır” dedi.   

 

SUÇLA MÜCADELEDE MASRAFTAN KAÇILMADI

Bu bağlamda suçla mücadelede hiçbir masraftan kaçınılamadığını bildiren Köksal Konuşmasını şöyle sürdürdü “Çünkü işlenmiş suçların toplumsal maliyeti parasal değerle ifade edilemez. Bu nedenle suçla mücadelede bireysel ve toplumsal üzüntülerin yaşanmaması için öncelikle suçun işlenmesini önleyecek mekanizmaları geliştirmek temel hedefimiz olmuş ve bu amaçla yasal düzenlemelere gitme gereği duyulmuştur. Hükümet olarak, hukuk devleti ilkeleri ve insan haklarına saygı çerçevesinde suçla mücadele edilirken, diğer yandan hukuka uygun iş ve işlemlerde bulunmak ve işkenceye sıfır tolerans duyarlılığı en etkin biçimde devam ettirilmektedir. Polis Teşkilatımız kurulduğu günden bu yana Devletin emrinde Milletinin hizmetinde, kanun tanımazların korkulu rüyası mazlumların sığınacağı bir liman olarak büyük bir başarı ve özveri ile görevini sürdürmektedir.”

EMNİYET ÇAĞIN GEREKTİRDİĞİ İMKÂNLARA SAHİP

“Emniyet Teşkilatımız çağın gerektirdiği imkânlara sahip, ileri teknolojiyi başarıyla kullanabilen, 81 ilimiz ve başta turizm bölgelerimiz olmak üzere büyük ilçelerimizde kurulan MOBESE sistemi ile suçu önleme ve aydınlatmada büyük katkı sağlanmış ve bunun sonucunda Emniyet Teşkilatı etkin bir güvenlik teşkilatı yapısı ile vatandaşa en iyi kamu hizmetini vermiş ve bunu daha ileriye taşımak için de sürekli kendini yenilemektedir.”

POLİSLERİMİZİN ARAÇ SORUNU ÇÖZÜLDÜ

“Güvenlik güçlerimizin vatandaşımıza daha kaliteli ve etkin bir hizmet vermesi için hükümetlerimiz tarafından her türlü araç ve gereç destek sağlamıştır. Geçmiş dönemde polisimiz, devriye gezecek taşıt, taşıtına koyacak yakıt bulmakta zorlanmakta iken, bugün polisimiz, en modern taşıtlara sahip bulunmaktadır. 23 Eylül 2014 tarihi itibarıyla Teşkilat kuvvesine kayıtlı toplam 37 bin 222 aracın yüzde 54’ü 0-5 yaş aralığında olup Polis Merkezlerimizin tamamı kameralarla donatılarak şeffaf hale getirilmiştir ve poliste yapılan zihniyet değişikliği ile suçludan delile değil delilden suçluya gidiş prensibi benimsenerek uygulamaya konulmuştur.”



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü