Emniyet kemeri takmayanlara göz açtırılmayacak

Emniyet kemeri takmayanlara göz açtırılmayacak

VALİ KOLAT´TAN EMNİYET KEMERİ TAKMAYANLARA UYARI

Emniyet kemeri takmayanlara göz açtırılmayacak

Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu Toplantısı´nda yapılan toplantıda, emniyet kemeri uygulaması üzerinde hassasiyetle durulması istendi.

KURALLARA UYUN

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, emniyet kemeri takmayan vatandaşların önce uyarılması ve uyarılara uymayan sürücülere, kanunun ön gördüğü şekilde cezai işlemin yapılmasını söyledi. Kolat, ?Sürücü ve yolcuların araca biner binmez ilk yapacakları iş emniyet kemerini takmak olmalı. Çok kısa mesafe gidilecek bile olsa emniyet kemeri muhakkak takılmalı. Aslında emniyet kemeri kullanmamızı en çok gerektiren husus da şehir içi yolculuklar. Emniyet kemerlerinin faydaları tüm trafik kazalarında görülmüştür. Ancak ölüm ve ağır yaralanmalara sebebiyet verecek derece kazalarda şüphesiz daha fayda sağlar? dedi.

EMNİYET KEMERİNİN FAYDALARI

Sözlerine devam eden Kolat şöyle konuştu: ?Trafik kazası çarpma ile oluşmuşsa o esnada araçta bulunan eşya ve insanlar sarsılırlar. Ancak bir müddet geçince bir engelle dururlar.  Bu durumda kişi emniyet kemeri takmamışsa direksiyon, kontrol paneli ya da ön cam tarafından araç içindeki eşyalar ve kişiler durdurulana kadar savrulurlar. Emniyet kemeri çarpma nedeniyle vücudun savrulmasını engeller. Kaza esnasında etkisini gösteren çarpma sonucunda vücudun güçlü kısımlarını da korur. Böylece yaralanma riskini yüzde 30 oranında azaltır. Bu konuda yapılan trafik denetimlerindeki amaç vatandaşa ceza yağdırıp sıkıntıya sokmak değil, bilakis emniyet kemeri takma bilincinin yaygınlaşmasını sağlamak. Belki cezalar ödenir, ama olası kazalarda parayla ödenemeyecek hasarlar ortaya çıkabilir. O nedenle trafik kurallarına uyulmalı, uymayanlar ise mutlaka uyarılmalı.?



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü