Emlak kursuna yoğun ilgi

Emlak kursuna yoğun ilgi

Kırıkkale'de konut satışlarında yaşanan yoğunluk emlak ve emlakçılığa olan ilgiyi de günden güne arttırıyor. Samsun yolu güzergahında, şehirler arası terminal çevresi, Kayseri yolu üzerindeki çok katlı konutların yapımı hızla artıyor.

 

6 HAFTA SÜRÜYOR

Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Emlakçılığa olan talebin artması nedeniyle dönemler halinde Emlak Danışmanlığı kursu açıyor. Emlakçılık yapmak isteyenlerin öncelikle Emlak Danışmanlığı Sertifikası almaları gerekli olduğundan dolayı kursa olan ilginin de günden güne yükselmesine sebep oluyor. Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü Öğretmeni Öznur Kasapoğlu tarafından verilen kurs; günde 4 saat ve haftada 4 gün olmak üzere 6 hafta sürüyor. Altı haftalık kursun bitiminde yapılan sınav sonucu başarılı olan kursiyerler sertifika almaya hak kazanıyorlar.

 

EMLAK DANIŞMANLIĞI

Emlak Danışmanlığı kursunda; Halkla İlişkiler ve halkla ilişkilerde kullanılan araçlar, Emlakçılık mesleğinin temel ilkeleri ve kuralları, Gayrimenkul alanların, satanların ve emlakçıların sorumlulukları, Kira kontratları, Kadastronun amacı, çalışma alanı ve kadastronun görevleri, İrtifak hakkı, Tapu işlemleri gibi konular başta olmak üzere kat mülkiyeti ve Gayrimenkul hukuku ile ilgili konularda dersler veriliyor. Şu anda iki ayrı grup halinde devam eden Emlak Danışmanlığı kursunun bundan sonraki grubuna katılmak isteyenlerin Kırıkkale Halk Eğitim Merkezine bizzat başvurmaları gerekiyor.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ