Emine Bulut adı kütüphanede yaşayacak

Emine Bulut adı kütüphanede yaşayacak

BULUT´UN KÖYÜNE KÜTÜPHANE KURDULAR

Emine Bulut adı kütüphanede yaşayacak

Eski eşi tarafından Kırıkkale´de 10 yaşındaki kızının gözü önünde bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut´un (38) adı, memleketi Yozgat´ın Sorgun ilçesi Erkekli Köyünde kurulan kütüphaneye verildi.

?KÖY ÇOCUKLARI BİLGİLENMELİ?

Köy Konağını kütüphaneye çeviren Muhtar Arif Uzun, kütüphaneye Emine Bulut´un adını verdi. Köylülerin desteğiyle Sorgun ilçe merkezindeki okullardan ve kurumlardan kütüphane için kitap toplayan Köy Muhtarı Arif Uzun, Emine Bulut´un Kırıkkale´de yaşadığını, ancak kendi köylerinden olduğunu, ara sıra köyde bulunan yakınlarını ziyarete geldiğini söyledi. Bulut´un cinayete kurban gittiğini öğrendiklerinde çok üzüldüklerini belirten Muhtar Uzun, ?Bu cinayet köyümüzü yasa boğdu. Buna benzer kadın cinayetlerini sık sık duyuyoruz. Bu cinayetlerin önüne geçilmesini istiyoruz. Türkiye´nin hiçbir yerinde bu tür cinayetler olmasın. Çocuklarımız yetim kalmasın. Bunlara dikkat çekmek, Emine Bulut adını yaşatmak için, çocuklarımızın geleceği için, daha fazla bilgi sahibi olabilmeleri için bu kütüphaneyi kurdum? dedi.

?KÜTÜPHANEMİZ ZENGİNLEŞTİRİLMELİ?

Sorgun Kaymakamı Bahadır Güneş, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci´nin de destek verdiği projeyle bin 500 kitap toplandı. Öğrenciler ve köylüler, kütüphaneye yoğun ilgi gösterirken, kütüphanede bin 500 kitabın bulunduğunu kaydeden Muhtar Uzun, ?Bu kütüphanenin zenginleştirilmesi, kitap sayısının artırılması için bize katkıda bulunulması çok önemlidir. Köyümüzde kablolu sistem internet var. Ancak kütüphanemizde bilgisayarlarımız yok. Şayet birileri kütüphanemize bilgisayar bağışında bulunursa, burada eğitim öğretim gören çocuklarımız, dersleriyle ilgili konuları, bilgisayar ortamında araştırma fırsatı yakalayacaklar? diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü