Emekliye verilen sözler balon çıktı

Emekliye verilen sözler balon çıktı

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emekliye verilen zamın hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emekliye verilen zamın hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Piyasadaki pahalılığın verilen çamı bir haftada içinde erittiğini belirten Aytekin verilen sözlerin balon çıktığını söyledi 

 

VERİLEN ZAMMI DEĞERLENDİRDİ

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, açıklamada bulundu. Aytekin, “2022 yılı için emekliye verilen sözler balon çıktı emekliye ek zam dediler enflasyon altında maaşlara zam yaptılar. Asgari ücret 4.250 TL denildi, 1.2 milyon emekliye 2500 TL ile geçinmeye zorladılar asgari ücretin altında maaş alanları açlığa mahkum ettiler. TÜİK enflasyon oranı yüzde 36 olmasına rağmen 2500 TL alan emekliler dışındaki 11 milyon emekliye ise yüzde 25.47 oranında zam yaparak emeklileri hayati sukuta uğratmışlardır” dedi.

 

EMEKLİNİN ŞARTLARI DÜZELTİLMELİ

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin açıklamasında "Emeklilerin beklentileri olan asgari ücrete yapılan yüzde elli zam yapılmadığından TÜİK enflasyonu dışında emeklinin beklentisi ek zam yapılmadığından da emekli hayali sukuta uğramış olup akabinde enflasyonun dışında piyasaya yapılan zamlar örnek elektriğe yapılan yüzde yüz yirmi beş doğalgaza yapılan yüzde yirmi beş ve tüm piyasa ortalama yüzde elli zam özellikle ülke genelindeki on üç buçuk milyon emekliyi adeta emeklettiler bu şartlar altında emekliler adeta feryat ediyorlar emeklinin feryatlarına kulak verip dinleyin emekli diyor ki bu zamlar bir vurgun önümüzü göremiyoruz faturaları ödeyemiyoruz soğukta oturacağız yazık bizlere derken aldığımız maaş faturalara gidiyor ay sonu gelmiyor taş mı yiyelim bu şartların giderilmesi için ek zam bekliyoruz tekrar bu şartların düzeltilmesini bekliyoruz” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız