Emekliye kutudan yüzde 3.27 zam çıktı

Emekliye kutudan yüzde 3.27 zam çıktı

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin, hükümetin emeklilere yaptığı zammın kendilerine bir fayda sağlamadığını söyledi. Milletin kutuyla parayla götürdüğünü, emeklilerin ise küçük bir zam artışına muhtaç edildiğini belirten K

KİMSEYE FAYDA SAĞLAMIYOR

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin, hükümetin 2013 yılında emeklilere yaptığı zamları eleştirdi.

2014 yılında da yüzde 3.27 zam verildiğini belirten Keskin, verilen zammın kendilerine bir fayda sağlamadığını ve bu konuda hükümetin yapıcı adımlar atması gerektiğini söyledi. 2013 yılı içerisinde 20 yıllık bir macerası olan intibak yasamız yürürlüğe girdiğini belirten Keskin, 1 Milyon 950 bin işçi emeklisi bu yasadan yararlandığını, 2000 ile 2005 yılları arasında emekli olan emeklilerinde bu yasadan yararlanması gerektiğini bildirdi.

 

KOMİK BİR RAKAM

Keskin yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi, “2013 yılını bitirip 2014 yılına girdiğimiz bugünlerde 2014 yılının ülkemize milletimize ve tüm emeklilerimize çalışanlarımıza, Hayırlı ve uğurlu olmasını dilerken 2014 yılında emeklilerimizin beklentilerini dile getirmeyi bir görev bilmekteyiz. Milyonlarca emekliye 2014 yılı ilk altı ayı için verilecek 3,25 gibi komik bir rakamı kabul etmek mümkün değil biz Emekliler TÜİK`in enflasyonu değil Emeklinin enflasyonu olan yüzde 20 yüzde 90 oranında zam yapılmasını talep etmekteyiz”

 

REFAH PAYINDAN HAK ALMAK İSTİYORUZ

“Kamu çalışanlarına verilen promosyonun emeklilere verilmesi önceliklerimiz arasında bulunmaktadır. Kişi başı milli gelirimiz on bin doları aştığı söylenmektedir. Öyleyse bu refah payından emeklilerin yararlanması gereğini duymaktayız.SGK Tek çatı altında toplanmasına karşın memur emeklisi ile işçi emeklisi ve Bağkur emeklisinin ayrı tutulması kabul edilmez bir durumdur. En kısa zaman da en düşük memur emekli taban aylığı ile işçi emekli taban aylığı arasındaki 180 TL lik farkın ortadan kaldırılması gerektiğini düşünmekteyiz.” dedi.

 

 

KATKI PAYI BİLMECESİ

Sağlıkta muayene ilaç katkı payı adı altında alınan ücretlerin alınmaması ayrıca çalışan emeklilerimizden destek primi kesilmemesi gerektiğini belirten Keskin, “Vergi iadesi adı altında ödenen ek ödeme yüzdelerinin yükseltilmesi özel hastanelerin yüzde 200 kadar ilave ücret alabilmelerine ilişkin kararnamenin iptali gerekmektedir. 2002 yılı ve 2007 yılı maaş fark alacaklarımızın ödenmesi aksi takdirde Anayasa mahkemesine gidilmesi buradan da sonuç alınmaz ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurulacaktır”

 

 

 

 

AÇLIK SINIRININ ALTINDA

“Asgari ücretten emekli olanlar ve ayrıca dul ve yetimler açlık sınırının altında maaş almaktadırlar. Bu kesime seyyanen bir zam yapılması gereğini duymaktayız. Türkiye emekliler derneği olarak bahsetmiş olduğumuz tüm bu sorunlarımızı mevcut siyasi iktidardan talep etmekteyiz. Dileğimiz odur ki 2014 yılı içerisinde iktidar sahipleri yapay gündemlerle değil negatif gündemlerle değil ülkemizin gerçek gündemi olan 11 milyon Emeklinin yanı sıra çalışanların ve çiftçilerin ayrıca işsizlerin sorunu olmalı bu sorunların çözümü üzerinde pozitif gündem oluşturulmasını dilemekteyiz.” diye konuştu. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ