Emekli-Sen Şube oldu

Emekli-Sen Şube oldu

İlimizde faaliyet gösteren Emekli-Sen, üye sayısını 150?ye çıkararak temsilcilikten şube seviyesine yükseldi.

62 ŞUBE OLDU

Daha önce şube temsilciliğini Emekli Öğretmen Yaşar Saray?ın yaptığı DİSK?e bağlı Emekli-Sen şube seviyesinde yeniden örgütlenerek çalışmalarına başladı. Şube Başkanlığına seçilen Emekli Öğretmen Yüksel Doğan yaptığı açıklamada, ?Disk bünyesindeki Tüm Emekliler Sendikası 1995 yılında kuruldu. 2007 yılından bu yana çalışmalarını Kırıkkale` de İl Temsilciliği aracılığıyla yürüten sendikamız 2 Kasım 2012 tarihinde yeterli üye sayısını aşarak şube olmuştur. Emekli Sandığı, Bağ-kur ve SSK`dan emekli aylığı alanlar ile TSK ve Özel kanuna tabi kurumlardan emekli olan tüm emeklilerin özlük, ekonomik ve sosyal haklarını arama, savunma ve koruma örgütü olan Tüm Emekli Sen yürüttüğü etkin mücadelenin sonucu giderek büyümektedir. Sendikamız aynı zamanda Avrupa Emekli ve Yaşlılar Örgütü Konfederasyonu üyesidir. Yurt çapında 61 olan şube sayımız Kırıkkale Şubeyle 62`ye ulaşmış bulunmaktadır? dedi.

EMEKLİLERİN ALIM GÜCÜ AZALDI

?Ülkemizde yaşayan yaklaşık 8 milyon emekli açlık ve yoksullukla boğuşmaktadır? diyen Doğan sözlerine şöyle devam etti: ?Büyük çoğunluğu örgütsüz olan bu kesimin aldıkları aylıkla bırakın ayın sonunu getirmeyi, bir hafta bile yetmemektedir. Zeytini taneyle, peyniri gramla, ekmeği kuyrukta ucuza alabilen milyonlarca emekli kışın kendini gösterdiği şu günlerde, elektriğe, doğalgaza, suya, petrol ürünlerine ulaşıma ve daha birçok mal ve hizmete yapılan zam sağanağı altında ıslanmaktadır. Emeklilerin alım gücü geçen yılın Kasım ayına göre önemli ölçüde azaldı.

SAĞLIK HARCAMALARI

AKP Hükümetinin sağlıkta dönüşüm uygulamaları ile sağlık hizmetlerinin büyük oranda özelleştirilmesi sonucu ticari bir hizmete dönüşen sağlık harcamalarının en başta emekliyi vurduğunu ifade eden Tüm Emekli Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Doğan, işsizliğin, uçurumlaşan gelir dağılımının, ticarileşen kamu hizmetlerinin, çığ gibi büyüyen barınma sorununun ve kronikleşen enflasyonun emeklilerin yaşamın karabasana çevirdiğini ifade etti.

ÜLKEMİZ DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ DEĞİL

Gerçek enflasyonun yaşadığımız enflasyon ve hayat pahalılığı olduğunu belirten Doğan, ?Enflasyon rakamları Türkiye`de farklı gelir gruplarına göre hesaplanmaktadır. Bunun en basit örneği enflasyon verisine deve etinin dâhil edilmesidir? dedi. ?Ülkemizi mutlu insanların yaşadığı, dikensiz bir gül bahçesi gibi gösterenler bizi aldatıyorlar? diyerek sitemlerini belirten Doğan, gerçek mutlu olanların da emekliler, işçiler, kamu emekçileri, öğrenciler değil, ülkenin kaynağını yiyenler olduğunu beyan etti. Doğan sözlerine şöyle devam etti: ?Bugün Türkiye`de yaşayan 8 milyonu aşkın emekli ile bunların dul ve yetimleri açlık ve yoksullukla mücadele ediyor. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık sigortası yasasıyla kazanılmış haklarımı elimizden alındı. Sosyal Güvenliğimiz yok edildi. Sağlığımız piyasanın acımasız koşullarına teslim edildi. Buradan tüm emeklilere, emeğiyle geçinenlere sesleniyorum. Bizleri açlığa ve sefalete mahkûm edenlere, sendikal hak ve özgürlük taleplerimize kulak tıkayanlara, demokratik taleplerimizi copla, gazla, zorla baskıyla engellemeye çalışanlara karşı birleşik bir mücadeleden gayri seçenek yok. Bu gidişe karşı mücadele eden sendikamız 17 yıldır çıkarılan tüm engellemelere, kapatma girişimlerine karşın inatla ve kararlılıkla yoluna devam ediyor.? 

YALNIZCA İŞİMİZDEN EMEKLİ OLDUK

Bütün emeklileri yıllarına, emeklerine, onurlarına sahip çıkmaya ve bir an önce sendikalarına üye olarak mücadeleye destek vermeye çağıran Tüm Emekli Sen Şube Başkanı Yüksel Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: ?Unutmayın ki bizler sadece mesleğimizden emekli olduk. Demokrasi, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesinden değil!?



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü